“Wij kunnen kampioen worden “

0
245
WDS'19

‘Wereldreiziger’ Jisk Flikweert is er van overtuigd

Trainer Martijn van Wanrooij van WDS is door de wol geverfd en raakt niet snel meer in paniek. Een speler die in de voorbereiding lekker drie weken door een Zuid Amerikaans land gaat rondtrekken is dan ook al niets speciaals meer voor hem.

Verdediger Jisk Flikweert vond het wel interessant om Colombia eens voor een gedeelte te gaan ontdekken. “Na het horen van de vele goede verhalen over het land heb ik besloten om bij een vriend aan te sluiten en deze kant op te gaan. Tot nu toe nog geen moment spijt gehad, het is een prachtig land. Helaas miste ik daardoor wel een groot deel van de voorbereiding. Gelukkig heb ik deze zomer wel goed doorgetraind en in Colombia maakte ik veel intensieve hikes die fysiek veel van me vroegen. Ik denk dat ik daarom met het conditionele aspect wel goed zal komen. Na terugkeer ben ik hard gaan werken om ook voetballend in topvorm te komen, “aldus de specialist e-mailmarketing bij De Mandemakers Groep in Waalwijk.

Je hebt wat extra krediet als echte WDS ‘er ?

“Als klein jochie ben ik mijn carrière begonnen als pupil bij WDS. Rond mijn 11e sloot ik bij de D1 aan van Boeimeer. Ik heb hier tot en met de B’tjes gevoetbald. Op dat moment was ik ambitieus en wilde op een hoger niveau voetballen en besloot daarom om naar Jeka te gaan. Daar heb ik nog vier jaar gevoetbald. Verloor uiteindelijk mijn plezier in het spelletje en dat kwam mede doordat ik ook niet meer het niveau haalde dat ik gewend was van mezelf. Ik besloot daarom terug te keren naar WDS, waar mijn broer nog altijd speelde. Hier vond ik het plezier in het spelletje weer terug. Mijn beste plek is centrale verdediger, maar ik kan ook zeker uit de voeten als rechtsback.

Ik ben een vrij constante speler die rustig aan de bal is. Hierdoor kan ik een belangrijke schakel binnen de opbouw zijn. Verdedigend ben ik vooral positioneel sterk.”

WDS is goed versterkt en lijkt populair te zijn voor nieuwe spelers ! 

“Ik denk dat we afgelopen seizoen een goed seizoen hebben gehad. Dit, in combinatie met de goede sfeer binnen de selectie, is denk ik een trekpleister voor nieuwe spelers. Door de versterkingen hebben we op elke positie wel drie spelers die er makkelijk uit de voeten kunnen. De concurrentie zal daarom enorm toenemen en iedereen zal nog meer moeten geven om zijn basisplek te behouden. We zijn versterkt en als je onze resultaten van vorig jaar bekijkt dan zie je dat we tegen de hooggeplaatste tegenstanders goede resultaten hebben behaald, maar dat we het toch op een of andere manier laten liggen bij de mindere tegenstanders. Wanneer wij dat weten om te zetten, dan ben ik er van overtuigd dat we dit jaar kampioen zullen worden. Of wij klaar zijn voor de 3e klasse? Jazeker, we beschikken over een jonge maar talentvolle selectie. Wanneer we deze bij elkaar weten te houden, zullen wij ons zeker ook staande kunnen houden in de 3e klasse.

Ja je wilt toch hogerop als team. Ik heb bij Jeka ook nog wat jaartjes op een hoger niveau mogen meedraaien. Dat vraagt meer , maar Ik kies nu liever voor plezier bij WDS. Mocht ik dat bij WDS niet meer ervaren dan zou ik hogerop spelen wellicht in overweging kunnen nemen, maar zoals het er nu voorstaat zie ik dat niet op korte termijn gebeuren.”

Klik op WDS’19 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op WDS’19 voor meer informatie over de club.