Ronny Bolders wil van het spelletje genieten bij V.V. VIVOO

0
428
Ronny Bolders VV VIVOO

Ronny Bolders voetbalt op twee seizoenen na, al zijn hele leven bij V.V. VIVOO. Hier maakte hij op zijn veertiende zijn officieuze debuut en op zijn vijftiende zijn officiële debuut.  In het seizoen 2019/2020 raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn enkel. Inmiddels is hij weer terug op het veld en probeert hij ten alle tijden te genieten van het spelletje.

Even Voorstellen
Ronny Bolders is 28 jaar oud. Samen met zijn vriendin Anne en zijn twee zoontjes Guus en Wout woont hij in Huijbergen. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij Altrif Label als Accountmanager. In zijn vrije tijd brengt Ronny graag tijd door met zijn gezin, familie en vrienden. Verder sport hij graag. Zo doet hij aan hardlopen, wielrennen, squashen en het allerliefste staat hij op het voetbalveld. “Voetbal is zo’n mooi spelletje. Ik kan echt genieten van dat ene passje, aanname of opzetje met een teamgenoot waarbij je elkaar feilloos aanvoelt. Ook het sociale aspect/groepsgevoel vind ik erg mooi.”

Carrièreverloop
Toen Ronny Bolders veertien jaar oud was begon hij met meetrainen bij de selectie. Hier kwam hij naar eigen zeggen terecht in een fijne selectie met een goede hiërarchie, zelfcorrigerend vermogen en sterke persoonlijkheden, waarin hij zichzelf als jonge speler in de luwte kon ontwikkelen.

“Na de promotie in 2011 stopten er helaas een aantal dragende spelers en startte er een nieuwe trainer. Hierdoor raakte de hiërarchie in een soort vacuüm, waar ik niet goed mee om kon gaan. Om deze reden besloot ik te verkassen naar METO, waar ik twee leerzame seizoenen heb beleefd. Vooral het eerste seizoen heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen onder trainers Remco Broos en Rob Hellendoorn. Na het tweede seizoen heb ik besloten om terug te gaan naar VIVOO samen met enkele andere spelers van METO. In deze seizoenen zijn we tweemaal gepromoveerd en tweemaal gedegradeerd.”

Huidige seizoen
Het huidige seizoen verloopt niet zoals gehoopt voor VIVOO. De ploeg had als doelstelling het kampioenschap, maar al snel bleek dat de randvoorwaarden hiervoor niet in orde waren en dus werd het lastig om de doelstelling te behalen. “Hierdoor werd het erg rommelig en moesten we spijtig genoeg afscheid nemen van onze trainer Andy Wierikx, omdat het vertrouwen vanuit de spelersraad en bestuur in hem werd opgezegd. Dit heeft wel tot enige reflectie geleid. De randvoorwaarden zijn verbeterd en we zijn beter gaan presteren. Momenteel richten wij ons dan ook op de nacompetitie.”

Hoogte-en dieptepunten
In het seizoen 2019/2020 raakte Bolders vlak voor de Corona zwaar geblesseerd aan zijn enkel. Hij had last van kraakbeenschade en moest hierom geopereerd worden. Bij de blessure was er geen volledige zekerheid, dat Bolders ooit weer zou kunnen voetballen. “In het seizoen 2021/2022 heb ik mijn rentree gemaakt en inmiddels kan ik grotendeels van de wedstrijden/trainingen weer pijnvrij spelen. Desondanks zal het altijd een aandachtspunt blijven.”

Gelukkig heeft Ronny in zijn carrière ook veel mooie momenten meegemaakt, waar hij in de lastige tijd van zijn blessure aan terug kon denken. Hierbij waren zijn eerste jaren in de selectie één van de hoogtepunten. Het absolute hoogtepunt uit deze seizoenen was de promotiewedstrijd tegen Schijf. “Het was erg gaaf om op 16-jarige leeftijd al zo’n belangrijke wedstrijd te spelen. Ook het promotie seizoen onder Rudo Gommers was erg mooi. Dit seizoen kwam voor mij heel dicht in de buurt kwam van ideale randvoorwaarde. Hiermee doel ik op commitment in het team, samen iets proberen te bereiken en bijbehorende gezelligheid.  Als laatste was ook mijn rentree na mijn enkelblessure een erg mooi moment.”

Respect voor het bestuur
Naast het voetballende aspect heeft Bolders veel bewondering voor het bestuur van de club met betrekking tot het nieuwe sportcomplex. Het bestuur is namelijk in verschillende samenstellingen al 20 jaar bezig met het realiseren van dit nieuwe complex. “Elke keer als het moment daar lijkt te zijn dat het daadwerkelijk wordt gerealiseerd, wordt men buiten eigen schuld om toch weer teruggeworpen. Dit is erg frustreren, maar desondanks geven ze het niet op en blijven ze ervoor gaan. Hopelijk wint de aanhouder.”

Klik hier voor meer informatie over Vivoo
Klik hier voor meer artikelen over Vivoo