Kevin Milton geniet met volle teugen van het plezier bij Olympia’60

0
250
kevin-milton-olympia-60

Het succesvolle, jaarlijkse jeugdkamp van Olympia ‘60 is weer in aankomst. De voorbereidingen zijn in volle gang om ook van de 34ste keer weer een memorabele editie van te maken. Organisator Kevin Milton geniet met volle teugen van het plezier dat de jeugdleden van de club hebben.

Waardering en complimenten krijgt Milton ieder jaar na een goed georganiseerd jeugdkamp, maar afgelopen jaar ontving hij het grootste compliment. Het zoontje van een van zijn beste vrienden wilde aanvankelijk niet op kamp en kwam huilend aan bij de jeugdboerderij in Loon op Zand. “Maar hij vond het uiteindelijk fantastisch”, herinnert Milton zich. “Zondagavond kreeg ik een berichtje van zijn vader dat de jongen dolgraag weer terug wilde naar kamp en dat hij niet kon wachten op de volgende editie. Dat zegt wel hoe geweldig die kinderen het vinden.”

Jaarlijks trekt Olympia’60 met bijna 200 man naar Loon op Zand, waar de jonge leden van de club samenkomen. “Ons doel is om die kinderen een onvergetelijk weekend te bezorgen. Dat is echt geweldig. Zo’n kamp is gewoon drie dagen lang één groot feest.” Milton en zijn mede-organisatoren organiseren spelletjes, voetbaltoernooitjes, spooktochten en laten de kinderen hutten bouwen. “Maar het allerleukste is de playbackshow. Dat is echt geweldig. In zo’n weekend is er vertier voor iedereen.”

Milton organiseert het jeugdkamp inmiddels alweer zo’n acht jaar. “Je rolt er op een gegeven moment in”, vertelt hij. “Ze zoeken ieder jaar weer vrijwilligers. Een paar jaar geleden ben ik een keertje meegeweest en al snel kreeg ik de vraag of ik mee wilde denken over de invulling van het weekend. Sindsdien zit ik in de organisatie.” De kinderen komen vrijdagavond binnen en worden meteen onderworpen aan diverse spelletjes. Ook de zaterdag is volgepland met diverse activiteiten. Zondag mogen hun ouders de kinderen rond een uur of 2 weer op komen halen.

Voor Milton is het het absolute hoogtepunt van het jaar. “De sfeer is gewoon top. Ook voor ons als leiders is het onderling hartstikke leuk en gezellig. We maken er ieder jaar weer een topweekend van. Ook de kinderen verheugen zich er ieder jaar weer op. Zij zijn na zo’n weekend helemaal kapot en vallen vaak in de auto al in slaap, haha.”

Wat het voor de jeugd zo mooi maakt? “Het is een weekend waarin alles kan en mag”, aldus Milton. “Ze slapen weinig, eten wat ze lekker vinden en doen leuke spelletjes. Ook leren ze elkaar nog beter kennen.” Er zit ieder jaar weer tientallen uren aan organisatie in. Maanden van tevoren begint Milton met het maken van plannen en een strak draaiboek met strikte tijdschema’s. “Als ik bezig ben met de organisatie, dan denk ik wel eens: waar begin ik aan”, glimlacht Milton. “Het kost enorm veel tijd en energie. Maar als je dan eenmaal aan de gang bent en je ziet al die blije kids genieten, dan weet ik waarvoor ik het doe. Aan het eind van ieder jeugdkamp verheug ik me alweer op volgend jaar.”

Klik op de link voor meer artikelen over Olympia’60
Klik op de link voor meer informatie over Olympia’60