Romeo Goelaman wil met RCS meestrijden voor de prijzen

0
655
GVDB4850- VJWALNJ2023

Na een degradatie direct weer jezelf oprichten en op een niveau lager weer ‘meedoen’ in het nieuwe seizoen. Veel clubs willen het graag, maar het is zeer zeker niet vanzelfsprekend. Dat beseft ook Romeo Goelaman (29) zich heel goed, zéker omdat de 3e Klasse A van het zaterdagvoetbal misschien beter kan worden omschreven als een ‘2e klasse light’.

“Zo zou je het misschien wel kunnen betitelen. Als je goed kijkt naar alle teams die er nu in voetballen, dan zitten daar een hoop voormalig tweedeklassers bij. En het wordt voor iedereen een fikse klus om aan het eind van de rit een prijs in je bezit te hebben. Met RCS willen we heel graag zo lang mogelijk blijven meestrijden om die prijzen en eventuele promotie, want dát is wel het doel.”

En dan is het voor de ploegen die allemaal soortgelijke doelstellingen hebben uitgesproken of nastreven zaak om vanaf de competitiestart scherp te zijn en punten te pakken. In tegenstelling tot ploegen als Zeelandia Middelburg en FC Dauwendaele is RCS in de competitie goed uit de startblokken geschoten. “Als je de eerste wedstrijden punten pakt, dan heeft dat vaak ook impact op de rest van het seizoen. Dat is vaker gebeurd en dat wilden we als ploeg absoluut voorkomen. Dan is het wel prettig om de eerste wedstrijd met 4-2 te winnen en ook tegen promovendus Wolfaartsdijk er zeven in te prikken. Dat is goed voor het vertrouwen bij iedereen en dan haak je aan.”

De middenvelder is wel bewust van het feit dat hij met RCS elke wedstrijd honderd procent zal moeten geven nu er opnieuw enkele sterke teams in de derde klasse zijn bijgekomen. “Vorig seizoen hadden we vooral in de eerste serie wedstrijden het enorm moeilijk, maar op basis van de tweede seizoenshelft was uiteindelijk de degradatie in mijn ogen onnodig. Toen speelden we goed, hadden het wat anders neergezet en boekten resultaten. Als je het dan toch niet red is dat wel zuur.”

Goelaman begon met voetballen in de jeugd van RCS en nadat hij een seizoen tussen het eerste en tweede elftal in bungelde koos hij voor een vertrek naar Zeeland Sport. Daarna stapte de controlerende middenvelder over naar v.v. Veere. “Ik kende een aantal gasten die daar speelden en heb er ook paar mooie seizoenen gehad. Een kleine vereniging met een leuke sfeer onderling. Toch was ik op een gegeven moment toe aan een nieuwe uitdaging en ik kreeg de kans om bij RCS terug te keren. Dit is mijn tweede seizoen en het bevalt perfect. Ik speel veel en voel vertrouwen, dus dat is voor een voetballer altijd lekker om te proberen het maximale uit jezelf te halen.”

In zijn rol als controleur net voor de verdediging van de Souburgers voelt hij zich als een vis in het water. “Ik ben geen echte sloper maar meer een speler die de voetballende oplossing zoekt. We spelen nu in een 1:3:5:2 systeem en hebben op het middenveld heel veel positiewisselingen. Dat is een systeem waar ik me wel prettig bij voel. We zijn daarop overgestapt vorig seizoen in de winterstop en sindsdien zijn de resultaten steeds beter geworden. Het is dus een manier van voetballen die prima blijkt te passen bij onze selectie tot op heden.”

Naast het veldvoetbal is Goelaman ook in de zaal als speler actief bij Groene Ster uit Vlissingen. Daar maakte hij in 2021 op 27-jarige leeftijd zijn debuut in de eredivisie. “Het is heerlijk om op zo’n technische- en tactische manier op het hoogste niveau van Nederland te spelen. Daar leer ik enorm veel van en daar doe ik ook op het veld zeker mijn voordeel mee. We trainen ook daar enorm hard en zijn ongekend fit. Die combinatie van technische balbeheersing en het conditionele stuk dat merk ik heel goed. Ik voel me fitter en hoop zowel in de zaal en op het veld bij RCS zoveel mogelijk minuten te kunnen maken. En daarin dan ook een zo constant mogelijk niveau halen. Als dat lukt én wanneer we met RCS tot het eind toe kunnen meestrijden voor een periode of eventuele promotie, dan ben ik een tevreden mens.”

Klik op RCS voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RCS voor meer informatie over de club.