Jethro Meerman voelt zich erg gewaardeerd bij Nieuwland

0
266
GVDB4359- VJWALNJ2023

 Het is alweer het derde seizoen dat Jethro Meerman actief is in het shirt van vierdeklasser Nieuwland. Hij kwam in 2021 over van RCS uit Souburg en voelt zich bij de kleine dorpsclub uitstekend op zijn plek.

“Het is een heel leuke, kleine club. En ook vooral een warme club met heel veel trouwe clubmensen die je waarderen om wat je doet. Bij RCS was ik destijds geblesseerd geraakt en trainde er het tweede elftal. Toen ik samen met mijn vriendin op een gegeven moment verhuisde naar Nieuw en Sint Joosland kreeg ik de vraag of ik niets voelde voor een overstap naar Nieuwland. Ik ben toen af en toe eens gaan meetrainen. Mijn knieblessure herstelde en ik heb toen de keus gemaakt om hier ook terug in het eerste gaan spelen. En tot op heden heb ik hier al heel mooie momenten beleefd.”

Na de coronaperiode bijvoorbeeld wist hij aanvaller Wesley de Smit, een oud-ploeggenoot bij RCS, over te halen naar Nieuwland te komen. “Wesley knalde er vorig jaar meer dan veertig binnen en had daardoor een groot aandeel in het geweldige seizoen wat we beleefden. We eindigden als tweede in de 4e Klasse A, maar redden het niet om via de nacompetitie te promoveren.”

Dit seizoen maakt De Smit zijn doelpunten niet meer voor Nieuwland, maar voor tweedeklasser SV Walcheren. “Dat is voor ons enorm zonde. Want we leveren enorm veel aanvallende klasse in. Het is nu zaak aan anderen om binnen de ploeg die rol over te nemen, maar dat is op dit moment ons manco. We spelen prima, krijgen kansen maar scoren nog te weinig. Als dat beter gaat, dan ben ik er van overtuigd dat we ook dit seizoen weer in de linkerrij moeten kunnen meestrijden.”

Meerman kreeg ook wel een aantal telefoontjes om een overstap te maken naar een club op een hoger niveau, maar hij bleef Nieuwland trouw. “Ik woon om de hoek en ben hier prima op mijn plek. We hebben een heel jonge groep en ik ben met mijn zevenentwintig jaar een van de oudere spelers. Daarin probeer ik qua coaching als aanvoerder dan ook jongens te sturen en de ploeg goed neer te zetten. Dat vind ik ook iets wat bij me past als laatste man en met de ervaring die ik toch heb.”

In de afgelopen drie seizoenen is de groep in mijn ogen wel enorm gegroeid en kunnen we het elke tegenstander enorm lastig maken. Als iedereen er vol voor gaat, dan denk ik ook dat we nog flinke stappen kunnen maken. We hebben met Rene de Nooijer een trainer die er kort opzit en ook enorm fanatiek is. Dat heeft deze groep ook wel nodig. We spelen in een enorm sterke klasse en hopelijk kunnen we snel de weg omhoog weer inzetten.”

Klik op Nieuwland voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Nieuwland voor meer informatie over de club.