RKDVC Vrouwen 1 is opzoek naar een nieuwe trainer

De dames van het Drunese RKDVC zijn opzoek naar een nieuwe trainer. De leergierige dames spelen derde klasse waarin ze bovenin meedraaien. De uitgelezen kans om aan de slag te gaan als trainer van het gezelligste dameselftal in de regio Drunen.

 Een aantal weken geleden werd er al een stuk geschreven over twee dames van de Vrouwen 1. Beide werden naar eigen zeggen snel opgenomen in de groep en hadden het erg naar hun zit. Het team bestaat uit gezellige meiden tussen de achttien en 59 jaar die menig tegenstanders van het veld vegen. “Wij hebben een enthousiaste en leergierige spelersgroep, die het leuk vinden om beter te worden en er alles aan doen om onze wedstrijden te winnen. Op het veld zijn wij ontzettend fanatiek, maar ook in de derde helft. Als we verloren hebben, kunnen we wel echt flink balen na een wedstrijd, maar toch blijft iedereen altijd gezellig hangen in de kantine”, vertellen ze.

Onderscheid

De vrouwen doen er alles aan om henzelf te onderscheiden, toch gaat het momenteel niet zonder slag of stoot. “We staan in de middenmoot, maar hadden eigenlijk hoger kunnen en moeten staan als we onze kansen wat meer zouden benutten. Gelukkig zijn we in de trainingen nog erg fanatiek, dus aan strijdlustigheid ontbreekt niets”, aldus het Vrouwenelftal. Dit is iets wat de toekomstige trainer dan ook mag verwachten, een gedreven team.

mandemakers banner

Activiteiten

Als de trainingen niet genoeg zijn om het team te binden, zal het jaarlijkse teamuitje dat wel doen. “Ieder jaar gaan wij met het team op teamweekend, waar we leuke activiteiten doen die eigenlijk helemaal niks met voetballen te maken hebben, maar uiteraard gaat er ook een bal mee”, lachen ze. Een mooi moment waar sommige dames dan ook zichzelf van hun sterkste kant laten zien. Dat zijn vaak de dames die dan ook in de derde helft er tussenuit springen: “Sanne en Isa, zij zijn op zondag altijd als één van de laatste weg en ook op zaterdag altijd in de kantine te vinden.”

Schreeuw om hulp

“Wij zijn voor komend seizoen opzoek naar een nieuwe trainer”, hoor je al snel. De dames kunnen wel versterking gebruiken in aanloop naar de wedstrijd: “Wij zoeken een trainer die zijn enthousiasme kan overbrengen op de spelersgroep en het maximale uit zichzelf en het team wil halen. Hij moet, zowel in teamverband als individueel, communicatief sterk zijn en niet de elementen plezier, prestatie en beleving vergeet.” Los van het presteren is voornamelijk de klik belangrijk, dus in het kort:

Wat verwachten wij:

– Bij voorkeur ervaring met het trainen van een vrouwenelftal

– Beschikt over goede communicatieve vaardigheden

– Toont betrokkenheid bij de vereniging als geheel

Werkzaamheden:

– Verzorgen van de trainingen op dinsdag en donderdag (training enkel op dinsdag of donderdag is bespreekbaar)

– Coachen van de wedstrijden op zondagen

Daarvoor in de plaats kan de toekomstige trainer een enthousiast, leergierig dameselftal verwachten, met uitstekende trainingsfaciliteiten en twee leidsters die veel werk uit handen zullen nemen. Klinkt dit nou als muziek in je oren of ken je de uitgelezen kandidaat?! Neem dan contact op via tz@rkdvc.nl

Klik de link voor een recent artikel over RKDVC Drunen

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.