Vv Heerjansdam de sterkste club van Zwijndrecht.

0
431

Bij de vv Pelikaan werd zaterdag om het Kampioenschap van Zwijndrecht gepeeld, wat uiteindelijk dezelfde winnaar als vorig jaar opleverde: Heerjansdam. Dat ging allemaal nog niet zo eenvoudig, op het warme, zelfs hete sportpark Bakestein (iedereen speelde vier wedstrijden van 30 minuten, en wie (uiteraard) de meeste punten had, was Kampioen van Zwijndrecht.)

Heerjansdam – ZBC ’97 2-0. Jelmer Nugteren 1-0 (17) en Nedely Fortes 2-0 (28)

Heerjansdam – Pelikaan 0-0. Pelikaan kreeg een goede kop-kans in de 14 e minuut en Heerjansdam
kreeg twee kansen, via Giovanni Smit en Fortes. Beide keren redde keeper Jeroen de Veij.

Heerjansdam – VVGZ 2-1. VVGZ kwam in de 8 e minuut op voorsprong door een harde kopbal van Mark
Zwank: 0-1. Heerjansdam liet zich niet uit het veld slaan en kwam op gelijke hoogte, via een hard
afstandsschot van Youri van Noort (1-1 in de 23 e minuut) en Stefan Lezer kopte in de 27 e minuut
steenhard de 2-1 in.

Heerjansdam – Groote Lindt 1-1. Heerjansdam kwam in de 4 e minuut op voorsprong door Ronald
Ouwens (1-0) In de 16 e minuut counterde ‘de Lindt’ naar de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd
verzuimde van Noort de Dammers weer op voorsprong te zetten en moest daarna afwachten wat
Groote Lindt de laatste wedstrijd zou doen tegen Pelikaan. Want bij een overwinning had Groote Lindt
winnaar geweest. Pelikaan won echter met 1-0.

Eindstand: GS W G V Score Doelsaldo
1e Heerjansdam 4 2 2 0 8 pt. (5-2)
2e Pelikaan 4 1 3 0 6 pt. (2-1)
3e Groote Lindt 4 1 2 1 5 pt. (5-3)
4e VVGZ 4 0 3 1 3 pt. (2-3)
5e ZBC’97 4 0 2 2 2pt. (1-6)