Oirschot Vooruit – Juliana ’31

0
180

Oirschot Vooruit leed vandaag een verdiende nederlaag tegen de koploper uit Malden. Toch kunnen de spelers en staf hier vertrouwen uit putten want ze gaven goed tegenstand.

Het was vanaf het begin Juliana ‘31 dat de wedstrijd dicteerde. In de zesde minuut moest keeper Menno Kuulkers al redding brengen op een inzet van de voorwaartse van Juliana ‘31. Hij deed dat met verve maar blesseerde zich daarmee zodanig dat hij moest uitvallen. In het ziekenhuis zou blijken dat hij een vinger heeft gebroken. Daarmee is hij enkele weken zoet, helaas! Zijn vervanger: Timo van de Loo, kon aan de bak.

Juliana ’31 combineerde makkelijk en de spelers vonden steeds de vrije ruimte. Oirschot Vooruit verdedigde bekwaam. Zelfs waren het de groen-witten die in de vijftiende minuut door het goede doorzetten van Fons Meeuwis gevaarlijk werden. De keeper redde met de nodige moeite. Bij een aanval van Juliana ‘31 in de 26e minuut verdedigde Oirschot Vooruit niet best uit. In plaats van op te ruimen belandde de bal op ‘n meter of 5 van de keeper voor de voeten van Bob Rossen. Hij deed z’n naam eer aan want hij roste de bal binnen voor de 0-1.

Maar Oirschot Vooruit deed twee minuten later van zich spreken. Fons Meeuwis zette vanaf rechts goed door en gaf een mooie voorzet op Dorus van de Wal. Die deed wat er van een spits wordt verwacht namelijk scoren, 1-1. Dat gaf de burger moed maar Juliana ’31 ging door waarmee het begonnen was, namelijk de wedstrijd naar haar hand zetten. Het resulteerde in enkele corners. Een van die corners mondde uit in een scrimmage waarbij de bal via een speler van Oirschot Vooruit in eigen doel belandde, 1-2.

Door de blessure van Menno Kuulkers zou er ongetwijfeld tijd bij komen. Hoeveel was alleen bij de scheidsrechter bekend. Terwijl iedereen dacht dat met de stand van 1-2 de rust zou aanbreken bleek dat toch niet het geval. In één minuut schoot eerst Thijs Hendriks met een mooie boogbal de 1-3 binnen waarbij keeper Timo van de Loo even twijfelde met uitkomen. Meteen daarna schoot Koos Gloudemans met een bekeken afstandsschot op de lat bij Juliana ‘31. Jammer maar helaas, ruststand 1-3 dus.

De tweede helft begon aanvankelijk met een aanvallend Oirschot Vooruit. De wil was er zeker! Uit een corner kopte Job van Gestel net over. Daarna was het toch weer Juliana ’31 dat aandrong, maar het was van korte duur. Oirschot Vooruit liet zich niet naar de slachtbank leiden. Terwijl de 2-3 in de lucht hing scoort Juliana ’31 vanuit een counter de 1-4. Weer was het Thijs Hendriks die geen genade kende. Hij kreeg te veel ruimte en benutte dat optimaal.

Even hierna werd Dorus van de Wal in de 70e minuut gewisseld door Daan Hagemeier. Koud in het veld kon hij al voor de 2-4 zorgen na een puike actie van Fons Meeuwis. Hij kwam over links op snelheid knap door en Daan Hagemeier kon de teruggetrokken ban simpel binnen tikken. Met nog een kwartier te gaan putten Oirschot Vooruit en de supports hier moed uit. Het werd sterker en sterker. In de 81e minuut werd Joris Swaanen onderuit gehaald door de keeper. Althans, dat was de lezing van de scheidsrechter. Hij gaf ten onrechte een penalty aan Oirschot Vooruit, daar waren zowel de voor- en tegenstanders het over eens. Na de wedstrijd gaf de goed leidende scheidsrechter toe dat hij wellicht een verkeerde inschatting had gemaakt. Desalniettemin was Joris Swaanen koelbloedig en zorgde hij voor 3-4 met nog ‘n minuut of tien te spelen.

De avond deed z’n intrede, het werd al donker op Sportpark Jumbo Moorland. In de laatste tien minuten was Oirschot Vooruit duidelijk de bovenliggende partij en in de allerlaatste minuut had het zomaar 4-4 kunnen worden. Een ingeschoten bal werd door de keeper van Juliana ’31 met het nodige geluk via de paal tot corner verwerkt. Deze leverde niets op en rond de klok van half vijf floot de scheidsrechter voor het laatst.

Met deze nederlaag valt te leven. Bitter is het wel dat Oirschot Vooruit de komende wedstrijden tot de winterstop twee basisspelers moet missen door schorsing en blessure. Een stimulans voor de andere spelers uit de selectie en een extra motivatie. Te beginnen volgende week, uit tegen Alverna.