Spirit wint op de valreep bij SSS

0
93

Spirit heeft aan de uitwedstrijd tegen SSS op de valreep 3 punten over gehouden. In een matige wedstrijd kwam Spirit in de 1e helft nog wel op voorsprong door een doelpunt van Julian Rook. Lang kon Spirit van de voorsprong niet genieten. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft door SSS.

Op het koude sportcomplex viel in de 1e helft niet veel te beleven. Bij Spirit keerde Laurens Visser weer terug na zijn blessure. Kevin Kriek ontbrak bij de Ouderkerkers. De verdediger is vrijdagavond vader geworden. Zijn plaats werd ingenomen door Tim de Vaal. Stefan Bitter was nog steeds geblesseerd. Daarom stond Virgil Munsel weer opgesteld op het middenveld. De middenvelder speelde weer een goede wedstrijd. Vorige week behaalde hij tegen Neptunus-Schiebroek ook een ruime voldoende.

Toch kon Spirit de thuisploeg niet van zich afspelen. Ook in de 2e helft werden vaak verkeerde keuzes gemaakt of foute passes gegeven. SSS ging daar gretig mee om en Spirit mocht blij zijn dat de ploeg uit Klaaswaal het vizier niet op scherp had staan. Het kreeg een aantal goede kansen. Bastiaan Haasnoot moest dan ook weer zijn goede vorm aantonen met een paar goede reddingen.

Trainer Richard van Cappellen greep in de slotfase in. Ruben Slooff kwam er in voor verdediger Tim de Vaal voor meer aanvalskracht. Ook kwam Mick Veldhoen erin voor Julian Rook, hopend op die ene bal. De slotfase was dan ook voor Spirit. Laurens Visser kreeg de grootste kans. Een voorzet kreeg hij op zijn hoofd, maar knikte de bal naast het doel. Vlak voor tijd zag iedereen een handsbal van een SSS speler vlak voor het doel van de thuisploeg. Tot grote opluchting van de Klaaswalers zag scheidsrechter Lizzy van der Helm, die overigens verder een goede wedstrijd floot, dit voorval over het hoofd. In blessuretijd kwam toch de bevrijdende goal. De bal kwam voor de voeten van Lars van der Wijngaard, die hard de winnende treffer inschoot.

Spirit pakt daarmee 3 belangrijke punten en kan weer even ‘naar boven’ kijken. Volgende week komt SVS op bezoek in Ouderkerk. De Capelse ploeg nam na de winst op Vitesse Delft (2-1) afstand van de degradatieplaatsen. Voor die tijd speelt Spirit dinsdagavond nog voor de Rijnmond Cup. In Ouderkerk wordt vv Capelle ontvangen.