Mitchell Polet, 23 jaar, heeft dit seizoen de overstap gemaakt naar VV Brielle. De van Nieuwenhoorn overgekomen linksbuiten zal komend seizoen uitkomen in het tweede elftal, dat speelt in de reserve eerste klasse.

‘’Vorig seizoen bij Nieuwenhoorn moest ik veel fysieke wedstrijden spelen, terwijl dit niet mijn specialiteit is. Ik ben meer een speler met een goede techniek die op snelheid en met een actie een man kan passeren’’, aldus Mitchell. ‘’Daarom denk ik dat ik op een hoger niveau, waar beter voetbal gespeeld wordt, beter tot mijn recht kom.’’ Dat is ook de reden dat hij, toen zijn oude trainer Ryan Klipsteen hem belde om naar de club uit Brielle te komen, hij niet lang hoefde na te denken.

De verwachtingen van Mitchell zijn dan ook positief gestemd voor het seizoen. ‘’Er zijn veel nieuwe spelers gehaald.’’ Hij geeft aan dat het ook spelers zijn die, zoals hij zelf, hoewel fysiek minder, technisch beter zijn.  ‘’Dat is ook waar VV Brielle voor staat, goed technisch voetbal met veel talenten. Het is een club die hogerop wil komen en ook wil uitstralen dat ze (een van de) beste club(s) zijn van hun ‘eiland’. ‘’

Mitchell studeert aan de Hogeschool Rotterdam. ‘’De combinatie van voetballen en studeren is op dit moment goed te doen, omdat het redelijk rustig is op school. Soms is het wel lastig als ik een langere dag heb en ik moet haasten om op tijd op de training te zijn. Ik denk wel dat het volgend jaar lastig kan worden als ik stage ga lopen, maar school gaat voor’’.

Op de vraag of hij nog persoonlijke doelstellingen heeft, reageert de rechtspoot vastberaden. ‘’ Vorig seizoen heb ik een minder seizoen gespeeld. Ik wil mijn oude draai terugvinden en daarbij het plezier in voetbal weer terug vinden op hoog niveau,’’ besluit hij.

Geef een antwoord