Midden-brabant-The White Boys - Mitchell de Rooij

Mitchell de Rooij (23) speelt als centrale middenvelder bij RKSV The White Boys 1.
Hij begon op zijn 6de met voetballen bij Veerse Boys in Raamsdonksveer. Er bleek talent aanwezig te zijn, want hij werd gescout door RBC. Daarna speelde hij een tijd in de jeugd van Willem II waar hij zich in de kijker speelde van PSV. Helaas liep dit op niks uit, waardoor hij terugkwam bij de O19 van Veerse Boys.

Bij Veerse Boys mocht de middenvelder zijn debuut maken op zijn 16de. Nu speelt Mitchell bij The White Boys, waar hij ook training geeft aan JO14-1, wat tot nu toe een goede stap blijkt te zijn voor zijn carrière. “Toen The White Boys op mijn pad kwam heb ik hiervoor gekozen. Het niveau op de trainingen met jongens die op een soortgelijk niveau hebben gespeeld als ik in de jeugd is voor mij een groot pluspunt. Ik ben zelf 23 en heb ook zo mijn ambities en doelstellingen, ik merkte dat ik dat bij mijn vorige clubs niet kon behalen”.

Dit seizoen wilt Mitchell zich verder ontwikkelen met behulp van zijn teamgenoten en coach. “Graag zou ik door de ervaring die jongens uit mijn team met zich mee nemen en een coach die bij iedereen bekend is, Theo Lucius, nog rustiger willen worden in mijn spel. Ik ben iemand die graag de aanval zoekt en veel drang naar voren heeft, soms misschien wat te gehaast. Ik denk dat ik dat dit jaar zeker kan gaan verbeteren”.

The White Boys heeft een uitgesproken ambitie en dat is hogerop gaan voetballen. Mitchell sluit zich ook volkomen aan bij deze gestelde doelstelling. “Iedereen kent inmiddels onze plannen, we willen hogerop. Met deze selectie zijn wij denk ik verplicht om kampioen te worden. De verwachtingen liggen hoog en heel de regio houdt ons in de gaten. Dit is voor ons als team een extra drive om deze doelstelling te behalen”.

Afgelopen wedstrijd werd er thuis met flinke cijfers gewonnen van Advendo. Toch vindt Mitchell dat er verbeterpunten zijn voor komende wedstrijd. “We begonnen slapjes, waren zoekende en we kregen de juiste mensen niet aan de bal. Bij de afronding waren we ook erg onrustig en niet geconcentreerd. Pas 10 á 15 minuten na rust begonnen we los te komen, de ene na de andere goal vloog in het netje. Waardoor er aan het eind 17-0 op het scorebord stond. Ik heb zelf ook nog drie keer gescoord wat ook persoonlijk lekker is natuurlijk”.

Mitchell vond Harrie Hesselberth de beste man op het veld. “Als je er 8 scoort lijkt het me logisch dat hij man of the match is. Echter vond ik onze laatste linie bestaande uit Ronnie, Stefan, Daan en Melvin ook erg sterk en zakelijk spelen”.

Aankomend weekend staat er een lastige uitwedstrijd tegen Neerlandia’31 op het programma. “Ik denk dat Neerlandia één van de sterkste teams uit de klasse is. Toch moeten wij met de ambitie die wij hebben ook deze wedstrijd winnen. We hebben een goede ploeg met erg veel kwaliteit. Daarbij beginnen we steeds beter op elkaar ingespeeld te raken en dit merk je terug in het spel. Ik verwacht een fit en gedreven Neerlandia. Het zal niet dezelfde wedstrijd worden zoals afgelopen weekend. Toch denk ik dat we met een 0-2 overwinning van het veld lopen”.

Als u benieuwd ben geworden kan u de wedstrijd komen kijken tussen The White Boys en Neerlandia’31. Deze zal plaatsvinden op sportpark Neerlandia’31. Daar zal scheidsrechter H. Van Rijswijk om 14:30 zijn fluitje laten horen voor de aftrap.