SSC'55

Eveline van Peer-Broeks is van vaste waarde op het middenveld bij de dames van SSC’55. Hier is ze ook begonnen met voetballen, maar toen nog in de jongenselftallen.

Ze was zo goed dat ze gescout werd door RKC, daar werd ze benaderd door Herpt om daar te voetballen in de eerste klasse. Ook bij Herpt werd Eveline gescout, deze keer door de KNVB O19. Uiteindelijk is Eveline nog bij ’t Zand terecht gekomen om daar te promoveren naar de hoofdklasse. Daarna heeft ze nog clubs zoals Peursum en DESK gezien voordat ze zwanger werd. Na haar zwangerschap is ze weer gaan voetballen bij haar dorpsclub SSC’55.

Eveline is nu 35 jaar en voetbalt nog steeds met veel plezier bij de dames van SSC’55. Op het moment staan ze gedeeld eerste met BZC’14. “We willen maar één ding en dat is eerste worden dit seizoen. Dan moeten we zorgen dat we BZC’14 achter ons laten door middel van goed voetbal.”

Afgelopen weekend mocht SSC’55 op bezoek komen in Hellouw om te spelen tegen ASH.
Wat leek uit te draaien op een spannende pot bleek SSC’55 toch een maatje te groot voor ASH. “We stonden met 1-0 achter, maar hebben uiteindelijk door onze vechtlust en conditie toch gewonnen met 1-3. Doelpunten werden gemaakt door Marielle de Man, Vanity Barendse en Marieke Muilwijk. Laatstgenoemde was in mijn ogen women of the match, ze zorgde voor een prachtig doelpunt en tevens ook een prachtige assist.”

SSC’55 heeft aankomend weekend rust waardoor ze pas de 23weer aan de bak mogen tegen Ophemert. “Tegen Ophemert verwacht ik wel drie punten, maar je weet het maar nooit. Ik ben meer benieuwd naar de wedstrijd die week daarop tegen medekoploper BZC’14. Dat zal een lastige wedstrijd worden en ook meteen een goede test om te kijken waar we staan.”

Meer informatie over SSC’55? Klik hier
Of klik hier voor een ander artikel over SSC’55.