alblasserwaard-drechtsteden-de-voorbeschouwing-met-ahmet-kuyucu-van-vv-alblasserdam

Ahmet Kuyucu (30) speelt al vanaf zijn vijfde bij VV Alblasserdam, waar hij op zijn 15mocht debuteren voor het eerste elftal. Na zijn tiende jaar voetballen voor het eerste elftal maakte hij een uitstap naar VVGZ uit Zwijndrecht. Hier heeft hij drie leuk jaren gehad, maar is nu weer terug op het oude nest.

De ervaren speler van VV Alblasserdam wil dit seizoen niet alleen zichzelf ontwikkelen, maar wilt ook de jeugd helpen. “Mijn doel is om dit jaar alle 26 competitiewedstrijden te spelen en zo nu en dan een goaltje mee te pikken. Daarnaast hoop ik de jonge gasten enigszins wat bij te leren, zowel op de training als in een wedstrijd.”

VV Alblasserdam heeft nog geen specifieke doelstellingen uitgesproken voor komend seizoen. “Het is lastig om na drie wedstrijden al een voorspelling te doen. SVW zie ik als titelkandidaat nummer één. Zij hebben dat duidelijk uitgesproken en winnen de eerste wedstrijden zeer overtuigend. Wij hebben met negen punten uit drie ook geen slecht begin. Je kunt ze maar alvast hebben, haha. Aangezien Alblasserdam vorig jaar zevende is geëindigd, zou ik het mooi vinden om dit jaar in de top vijf te eindigen met wellicht een periodetitel.”

Afgelopen wedstrijd werd er uit overtuigend gewonnen van Hardinxveld met 0-4.
“Hardinxveld heeft een fysiek sterke ploeg wat thuis lastig te verslaan is. Ook na de 0-1 in de eerste helft bleef het lang spannend. Maar in het laatste kwartier liepen wij terecht uit naar een verdiende 0-4 overwinning. Alle complimenten naar onze ploeg, omdat we heel de wedstrijd goed georganiseerd speelden en relatief weinig hebben weggegeven. In mijn beleving was Ralph van Hofwegen de man van de wedstrijd, want hij scoorde drie mooie goals.”

Volgend weekend staat er een thuiswedstrijd tegen Ameide op het programma. Ameide is een goede ploeg die zes punten wist te behalen uit twee wedstrijden. “Persoonlijk vind ik dat wij thuis altijd voor de overwinning moeten gaan. Dat zal dus komende zaterdag ook ons doel zijn. Met Ameide als tegenstander wordt dat zeker een zware klus. Maar als wij ons niveau halen, kunnen wij het iedere ploeg in deze competitie lastig maken.”

De wedstrijd uit de 3klasse C zal om 14:30 gestart worden door scheidsrechter A.C.W. van Dalen en zal plaatsvinden op sportpark de Souburgh.