Rechtstreeks handhaving in sterke derde klasse voor Patrijzen het doel

0
306
GVDB3772- VJBEVNJ2023

 De afgelopen seizoenen eindigde v.v. Patrijzen vrijwel altijd bij de eerste vijf in de derde klasse zaterdag. Of dat ook dit seizoen lukt, dat valt volgens aanvoerder Sven Rentmeester nog te bezien. ‘Als we ons in deze ijzersterke klasse rechtstreeks weten te handhaven, dan hebben we het in mijn ogen meer dan prima gedaan.’

Het is een opmerking van de centrale middenvelder die getuigt van de nodige realiteitszin. “Zeker weten. Voorheen deden we altijd bij de top-vijf mee, maar als je ziet hoeveel sterke teams er uit de tweede klasse zijn gedegradeerd… Dat maakt het er voor de teams die zijn gebleven niet simpeler op om voor een prijs te voetballen. We zijn bovendien ook nog een aantal bepalende jongens kwijtgeraakt, dus ook dat spreekt niet in ons voordeel als het gaat om het behalen van klinkende resultaten.”

Eén van die bepalende jongens is Rowan Traas. De scherpschutter maakt sinds dit seizoen zijn goals voor vierde divisionist v.v. Goes, wat bij de derdeklasser nog altijd zijn sporen nalaat. Want juist het scoren van doelpunten is bij Patrijzen momenteel vaak een heet hangijzer. “We krijgen wel kansen, maar we scoren gewoon enorm moeilijk. Voorheen konden we onder meer er wel rekening mee houden dat we uiteindelijk toch wel een doelpunt zouden maken, hoe moeilijk we het ook hadden. Nu zijn het veelal heel jonge jongens die het moeten doen en dat zie je terug. Dat is niet erg, want zij moeten ervaring opdoen en vooral heel veel ‘vlieguren’ en speelminuten in de benen krijgen.”

Rentmeester is met zijn achtentwintig jaar de oudste speler in de selectie en sinds dit seizoen ook aanvoerder van de voornamelijk jonge Patrijzenselectie. “Dat is voor mij wel een bijzondere rol, zeker omdat ik al sinds mijn jonge jeugd rondloop op de club. Al ben ik van nature wel een speler die zich laat horen in het veld en anderen coacht. Daar heb ik die band niet voor nodig, maar het gevoel is wel speciaal. Ik zie het vooral ook als een stukje waardering.”

De gezelligheid bij de club en vooral ook de gelegenheid om met wekelijks regelmaat zijn ouders en overige familie te zien, zijn er overigens de reden van dat Rentmeester wekelijks vanuit Brabant meerdere keren naar ’s-Heerenhoek rijdt om er te trainen en te voetballen. “Ik woon en werk hier al drie jaar, maar ik kan het spelletje en de club nog niet missen. Dat zegt genoeg en ik stap nog altijd met heel veel plezier telkens weer in de auto. Hoe lang ik dat nog kan en blijf doen, dat bekijk ik per seizoen, maar voorlopig heb ik het nog prima naar mijn zin.”

Klik op vv De Patrijzen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv De Patrijzen voor meer informatie over de club.