Luc van Noort: de enthousiaste trainer van SC Elshout JO18

0
551
21_Elshout_LucvanNoort_Eigenfoto

Niet alleen speler van het eerste elftal, maar ook nog eens trainer van het hoogste jeugdelftal van SC Elshout. De 27-jarige Luc van Noort zet zich met hart en ziel in voor zijn club. De controlerende middenvelder uit de ploeg van Roy Fitters haalt zijn energie uit de ontwikkeling van de jonge talenten. ‘’Je ziet ze een beetje opgroeien.’’

Als speler van het eerste elftal, ben je vaak al van grote waarde voor een verenging. Dat kun je zeker zeggen van selectiespeler Luc van Noort, die als speler en trainer enorm betrokken is bij SC Elshout. Op de dinsdag- en donderdagavonden geeft de enthousiasteling training aan de jeugdspelers. Dat is geen moeite voor de betrokken trainer. ‘’Ik vind het leuk om iets terug te doen voor de club. We zijn niet de allergrootste club en we moeten het hebben van vrijwilligers. Ik help dan graag waar dat nodig is, ondanks dat het geen verplichting is,’’ vertelt Van Noort.

Op zaterdag kan Van Noort er alleen niet altijd bij zijn. Gelukkig wordt hij dan uit de brand geholpen door zijn teamgenoten, welke de JO18-selectie begeleiden tijdens de wedstrijden. Wel probeert hij er zo vaak mogelijk bij te zijn. ‘’Je ziet ze beter worden en tijdens de wedstrijden laten ze regelmatig zien wat ze op de training hebben geleerd,’’ aldus de 27-jarige trainer.

Feestjes en meisjes

Zijn selectie bestaat uit vele talentvolle spelers tussen de 14 en 18 jaar. Er zit volgens de oefenmeester dan ook verschil in niveau tussen de spelers. ‘’Sommigen zijn fysiek veel sterker en verder in hun ontwikkeling, dat merk je wel. Aan de andere kant is dat ook niet zo gek als je twee jaar ouder bent,’’ vertelt hij. De jongens uit zijn selectie maken gedurende het seizoen een grote ontwikkeling door. Niet alleen op het veld, maar ook buiten de lijnen. ‘’Je ziet ze beter worden, maar ook een beetje opgroeien. Er komen feestjes en meisjes in het spel en dat is vaak wel grappig om te horen,’’ aldus Van Noort.

Van Noort is begonnen met het geven van trainingen op de middelbare school. Met zijn jeugdvriend Thijs gaf hij training voor een maatschappelijk project vanuit school. Dat beviel hem wel en dus heeft hij samen met Dimitri Elschot de JO13 van Elshout getraind. Nu kwam er een plek vrij bij de JO18 van de vereniging. Ook had Van Noort nog wel wat ruimte in zijn agenda en pakte graag deze kans om de talenten van Elshout klaar te stomen voor het seniorenvoetbal. De JO18-lichting is weer heel wat anders dan de JO13-lichting. Daar is Van Noort zich van bewust. Ik heb ze voor het laatst in de jeugd voor ze naar de senioren gaan. Van de jeugd naar de senioren blijft altijd een grote stap. Er wordt bij de senioren compleet iets anders gevraagd,’’ aldus de trainer.

Motorongeluk

Naast het trainen van de talentvolle JO18-selectie, speelt Van Noort zelf ook bij SC Elshout, in het eerste elftal. Na lang revalideren, speelt de controlerende middenvelder weer wedstrijden voor de vereniging. Van Noort heeft namelijk een zwaar motorongeluk gehad, waar zijn kruisband en linkerknie zijn afgescheurd. In maart sloot hij weer aan bij de selectie. Gelukkig voor hem en zijn familie is het goed afgelopen, maar tevreden met zijn huidige gesteldheid is hij nog niet: ‘’Ik ben nog lang niet de oude. Zeker qua snelheid en wendbaarheid moet ik nog veel stappen zetten.’’

Het is niet zo dat de middenvelder het eerder wel moest hebben van zijn snelheid, maar hij loopt nog niet zoals hij graag zou willen doen. ‘’Maar,’’ voegt hij toe, ‘’ik mag zeker niet klagen na wat er is gebeurd.’’ Hij hoopt snel weer de oude te worden. De oude Van Noort stond bekend om zijn conditie, werklust en inzet. Dat hoopt hij snel weer te laten zien op Sportpark Den Donk.

Klik op S.C. Elshout voor de laatste artikelen over de club.
Klik op S.C. Elshout voor meer informatie over de club.