Bryn Siegersma: trouwe aanjager van VFC Vlaardingen

0
541

In een boeiend interview deelt Bryn Siegersma niet alleen zijn voetbalverhaal, maar ook de diepgaande connectie die hij heeft opgebouwd met VFC Vlaardingen gedurende zijn indrukwekkende 15-jarige carrière.

Een thuisgevoel bij VFC Vlaardingen

Bryn Siegersma, al 15 jaar een vertrouwd gezicht op de velden van VFC Vlaardingen, legt uit waarom hij trouw is gebleven aan de club. “De sfeer, de gezelligheid, mijn (voetbal-)vrienden. Het is echt een hele gezellige vereniging.” Als aanvoerder voelt Bryn zich niet alleen verbonden met het spel maar draagt hij ook de verantwoordelijkheid voor het welzijn van het team.

Een lopende ‘nummer 10’ met passie

Bryn omschrijft zijn speelstijl als een lopende “nummer 10”. Hij duikt slimme ruimtes in om de bal te ontvangen, en hoewel hij vroeger ook als buitenspeler actief was, ligt zijn voorkeur momenteel op de ’10’-positie. Zijn rol binnen het team is niet slechts beperkt tot zijn prestaties op het veld; Bryn fungeert als aanjager en is betrokken bij het aanmoedigen van doelpunten. Daarnaast zet hij zich in om jongere spelers te begeleiden en het team te inspireren wanneer dat nodig is.

Doelen voor het seizoen

Dit seizoen richt Bryn zich vooral op het teamverband. “We hebben een lastig seizoen, dus het is een mooi doel om ons te handhaven.” Hij deelt zijn persoonlijke ambitie om in de tweede seizoenshelft een belangrijke rol te spelen met doelpunten en assists, terwijl hij zich herinnert aan zijn streven om degradatie te vermijden, zoals in 2013.

Gedenkwaardige momenten op het veld

Het hoogtepunt van Bryns tijd bij VFC Vlaardingen dateert uit 2012, waar hij deel uitmaakte van het team dat promoveerde naar de 2e klasse na een zenuwslopende wedstrijd tegen Full Speed. Daarnaast koestert hij de herinneringen aan het kampioenschap in 2014 en het Vlaardings kampioenschap in 2016 als bijzondere momenten in zijn voetbalcarrière.

Routines

Op trainingsdagen, dinsdag en donderdag, combineert Bryn zijn voetbalverplichtingen met persoonlijke trainingen op het werk. Bovendien is hij een fervent hardloper en bereidt hij zich voor om voor de derde keer deel te nemen aan de marathon van Rotterdam. Zijn toewijding aan fitness is duidelijk zichtbaar in zijn vastberadenheid om fit te blijven voor het team.

Combinatie van prestatie en gezelligheid

Bryn waardeert bij VFC Vlaardingen de combinatie van prestatiegericht voetbal en een gezellige sfeer. Hij heeft bewust gekozen om bij het eerste elftal te blijven, ondanks dat sommige vrienden de weg naar een vriendenteam hebben ingeslagen. Bryn wil zo lang mogelijk op hoog niveau blijven spelen, hoewel hij dit seizoen voor het eerst twijfelt of dit zijn laatste jaar zal zijn.

Seizoensverloop en toekomstige verwachtingen

Met betrekking tot het huidige seizoen erkent Bryn dat de doelstellingen na de overstap naar een nieuwe regio in het begin vaag waren. De huidige focus ligt echter duidelijk op handhaving. Bryn hoopt dat na de winterstop de traditie van het pakken van punten weer wordt hersteld. Hij benadrukt echter dat verbetering nodig is in consistentie, inzet en discipline, waarbij het team als één geheel moet functioneren.

Advies aan de jonge talenten van VFC

Tot slot deelt Bryn wijze woorden met de jonge spelers die dromen van het eerste elftal: “Wees gedisciplineerd, train hard en geloof in jezelf.” Hij benadrukt het belang van discipline, zoals op tijd komen, en moedigt aan om zo lang mogelijk op het hoogste niveau te blijven spelen.

Klik op VFC Vlaardingen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VFC Vlaardingen voor meer informatie over de club.