De Kerstboom van Mario Bilate

0
362

In het hart van de Kerstboom van Mario Bilate schittert een selectie van voetbaltalenten die hij gedurende zijn carrière heeft mogen ervaren. Deze opmerkelijke line-up weerspiegelt niet alleen zijn persoonlijke waardering voor hun vaardigheden, maar ook de vriendschappen die zijn ontstaan bij de spits van Kozakken Boys.

Trainer:

Mario Bilate beschrijft Henk ten Cate als een “absolute baas met gruwelijke uitstraling.” Tijdens Ten Cate’s rol als interim-trainer bij Sparta, inspireerde hij Bilate en het team om te streven naar promotie, als eerbetoon aan een overleden vriend. Bilate benadrukt Ten Cate’s vastberadenheid en zijn vermogen om spelers te raken. In Bilate’s woorden is Ten Cate niet alleen een tactisch brein maar ook een mentor en inspirator. Deze Kerstboom is niet alleen een viering van voetbaltalenten, maar ook een eerbetoon aan de onuitwisbare indruk van Henk ten Cate’s leiderschap en triomfen op en buiten het veld.

Doelman:

Mario Bilate herinnert ons eraan dat Nick Olij “by far de beste lijnkeeper is die [hij] ooit heeft meegemaakt.” Met verbazingwekkende reddingen heeft Olij keer op keer NAC uit benarde situaties gehaald, waardoor hij de onbetwiste bewaker van het doel wordt in deze voetbal-Kerstboom.

Verdediging:

Voor Bilate is Jeffry Fortes niet alleen een loyale vriend, maar ook een getalenteerde rechtsback. “Een rasvoetballer, die op bijna elke positie uit de voeten kan,” aldus Bilate. Fortes wordt geëerd als de onvermoeibare strijder aan de zijlijn in deze opstelling.

Bilate herinnert zich de tijd in Schotland toen hij tegen Virgil van Dijk speelde: “Hij heeft alles! Een complete verdediger!” Van Dijk neemt zijn rechtmatige plek in als de onwrikbare verdedigingspilaar in deze bijzondere Kerstboom.

Tegen Micky van de Ven gespeeld toen hij bij Volendam zat, Bilate benadrukt zijn verbazing: “Als je hem ziet, geef je hem geen stuiver, maar die jongen is GOED!” Met kracht, snelheid en balbeheersing vertegenwoordigt Van de Ven de nieuwe generatie in deze feestelijke opstelling.

Jethro Willems wordt geëerd door Bilate als een “bizar goede speler” die op 16/17-jarige leeftijd al volwassenheid in zijn spel toonde. Bilate gelooft dat Willems de absolute wereldtop had kunnen bereiken en neemt zijn plaats in als de veelbelovende linksback in deze feestelijke formatie.

Middenvelders (Centraal):

Bilate herinnert aan zijn tijd bij Sparta met Marten de Roon: “Super solide centrale middenvelder!” De Roon wordt gevierd als de rots in de branding op het middenveld aan de rechterkant van deze Kerstboom.

Stuart Armstong, een oude medespeler uit Schotland, wordt beschreven als een speler met “loopvermogen, een bizarre versnelling met bal en scorend vermogen.” Bilate plaatst hem in een meer aanvallende rol in deze kerstboomopstelling, benadrukkend dat hij vooral uitblonk in aanvallende kwaliteiten.

Bilate herinnert zich zijn tijd met Gini in de jeugd van Sparta: “Soms kon ik gewoon niet geloven wat ik zag, zo goed was die jongen.” Wijnaldum, de jeugdige genialiteit, wordt geëerd als de verdedigende middenvelder aan de linkerkant van deze feestelijke opstelling.

Aanvallende Middenvelders/Buitenspelers:

Garry Mendes Rodrigues, een jeugdvriend van Bilate, heeft een opmerkelijke weg afgelegd van postsorteerder naar spelen bij topclubs als Galatasaray en Fenerbahce. Bilate eert Rodrigues als een succesverhaal en plaatst hem als de aanvallende middenvelder aan de rechterkant in deze speciale Kerstboom.

“Hij liep te strooien met ballen over 40 meter alsof het niks was,” zegt Bilate over Hakim Ziyech. Als de destijds beste speler van de Eredivisie, neemt Ziyech zijn plaats in als de magiër aan de linkerkant van deze schitterende opstelling.

Spits:

Misschien niet een typische spits, maar Bilate is resoluut: “Een speler van dit kaliber mag niet ontbreken in mijn opstelling.” Tegen hem gespeeld met RKC, plaatst Bilate Dusan Tadic als de aanvallende spil in deze voetbal-Kerstboom.

Met deze opstelling creëert Mario Bilate een unieke en feestelijke Kerstboom, gevuld met herinneringen aan buitengewone voetbaltalenten die zijn pad hebben gekruist. Een eerbetoon aan vriendschap, doorzettingsvermogen en de magie van het spel.

Klik op Kozakken Boys voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Kozakken Boys voor meer informatie over de club.