RCD verwelkomt 1000e lid

DORDRECHT – Op zondag 17 maart verwelkomde RCD haar 1000ste lid. Dit werd eerder al aangekondigd bij de ledenvergadering, maar nu werd de vijfjarige Florian Erlings ook in het zonnetje gezet voor de wedstrijd van het eerste van RCD tegen VCS (4-3 winst).

Florian is dan pas 5 jaar, maar hij kon niet wachten om te gaan voetballen bij RCD. Dat is ook niet heel vreemd, want zowel zijn opa als zijn vader heeft een geschiedenis bij RCD. Zijn opa Peter speelde jarenlang bij RCD en is de laatste jaren begeleider bij het eerste elftal. Zijn vader Dennis speelt tegenwoordig in het vijfde, nadat hij ook enkele seizoenen onderdeel was van de selectie. Florian was in eerste instantie nog een beetje zenuwachtig, maar eenmaal met een bal aan zijn voeten waren alle zenuwen weg en vond hij het prachtig om met de spelers van het eerste elftal mee te doen aan de warming-up.

Van jeugdvoorzitter Jeroen Visser ontving Florian een mooi trainingspak en shirt met zijn naam achterop, het cijfer 1000 en het logo van RCD in het goud. Een exemplaar om voor altijd te bewaren, ook als Florian er straks niet meer in past. Op de middenstip ontving hij ook nog een bal met alle namen van de spelers van het eerste elftal en een mooi certificaat van de pupil van de week. Drie generaties Erlings bij RCD, waaruit maar weer blijkt dat RCD een echte familieclub is.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.