‘Ik ben heel trots op dit team’

Danny Slegers (45) is bezig aan zijn vierde seizoen als trainer van DFC. In zijn tweede seizoen promoveerde hij via de nacompetitie van de vierde naar de derde klasse.

Vorig seizoen werd DFC zesde in 3C, maar acht wedstrijden voor het einde stond de oudste club van Dordrecht nog op de voorlaatste plaats in de competitie. Nadat liefst zes van de zeven laatste duels werden gewonnen, kon er opgelucht worden ademgehaald en werd er gebouwd aan een mooi nieuw team. ,,We wisten dat we met spelers als Colin Reening, Rik Kramer, Danny Jongeneel, Kenan Vleesenbeek en Ruben Dijkema veel kwaliteit in huis haalden. Dat was ook echt nodig, want vorig seizoen stond ik wekelijks met zo’n acht spelers op het trainingsveld. Er moest dus iets gebeuren bij DFC en dat lukte, maar die jongens waren niet gekomen als we ons vorig seizoen niet knap hadden veilig gespeeld.”

Voor aanvang van dit seizoen mikte Slegers met zijn flink versterkte selectie op een plek bij de bovenste vier in de derde klasse B, met naast stadgenoten Dubbeldam en Wieldrecht nog elf teams uit Noord-Brabant en Zeeland. ,,Na het overlijden van Paul Pluijmert maakte me die stand niet zoveel meer uit. Ik wilde gewoon dat de jongens plezier in het voetballen hielden, maar we zijn zo enorm hecht geworden door die vreselijke gebeurtenis. We hebben sindsdien liefst elf van de twaalf wedstrijden gewonnen. Daar kan ik als trainer alleen maar heel trots op zijn. De defensie staat als een huis met Rik Kramer en Marlon Kramer centraal achterin en Daniel Jansen die uitstekend keept, maar het belangrijkste is dat iedereen bereid is om keihard voor elkaar te werken. Daar begint het mee in een teamsport en dat hebben deze jongens allemaal goed begrepen. Een kampioenschap zou speciaal zijn in dit seizoen, maar de spelers en ik voelen totaal geen druk. We merken wel dat iedereen, ook van andere clubs, ons dit succes enorm gunt. Dat is erg mooi.”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.