RCD verwelkomt 1000e lid

DORDRECHT – Op zondag 17 maart verwelkomde RCD haar 1000ste lid. Dit werd eerder al aangekondigd bij de ledenvergadering, maar nu werd de vijfjarige Florian Erlings ook in het zonnetje gezet voor de wedstrijd van het eerste van RCD tegen VCS (4-3 winst).

Florian is dan pas 5 jaar, maar hij kon niet wachten om te gaan voetballen bij RCD. Dat is ook niet heel vreemd, want zowel zijn opa als zijn vader heeft een geschiedenis bij RCD. Zijn opa Peter speelde jarenlang bij RCD en is de laatste jaren begeleider bij het eerste elftal. Zijn vader Dennis speelt tegenwoordig in het vijfde, nadat hij ook enkele seizoenen onderdeel was van de selectie. Florian was in eerste instantie nog een beetje zenuwachtig, maar eenmaal met een bal aan zijn voeten waren alle zenuwen weg en vond hij het prachtig om met de spelers van het eerste elftal mee te doen aan de warming-up.

Van jeugdvoorzitter Jeroen Visser ontving Florian een mooi trainingspak en shirt met zijn naam achterop, het cijfer 1000 en het logo van RCD in het goud. Een exemplaar om voor altijd te bewaren, ook als Florian er straks niet meer in past. Op de middenstip ontving hij ook nog een bal met alle namen van de spelers van het eerste elftal en een mooi certificaat van de pupil van de week. Drie generaties Erlings bij RCD, waaruit maar weer blijkt dat RCD een echte familieclub is.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bjorn van Ginniken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginniken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Umut Takac: van speler naar trainer bij Alblasserdam

  Umut Takac (net 34 jaar oud) heeft na zestien jaar als voetballer in selectieteams de stap naar het trainerschap...

In gesprek met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg

Vandaag praten we met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg. We hebben het over zijn doelen, huidige team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.