Tiener Schrauwen grijpt zijn kans bij R.C.D.

Wesley Schrauwen mocht op zijn zeventiende al debuteren in de hoofdmacht van RCD, de club waar hij al op zijn vijfde begon met voetballen bij de kabouters. In de uitwedstrijd bij Victoria’04 op 18 maart 2018 scoorde Schrauwen met zijn eerste balcontact direct.

DORDRECHT – ,,Met een kopbal uit een voorzet van mijn neef Roy, die dit seizoen bij ’s-Gravendeel speelt. Dat was een droomstart natuurlijk. In de maanden daarna mocht ik ook regelmatig mijn minuten maken. Na een tijdje belde Louis Laros mij met de vraag of ik al vervroegd over wilde naar de senioren, want eigenlijk hoor ik gewoon nog in de JO19-1 te spelen. Dat zag ik natuurlijk wel zitten. Dit seizoen speel ik bijna alles, al heb ik wel even een hamstringblessure gehad. Die liep ik op in de derby tegen Dubbeldam die we helaas verloren,” vertelt Schrauwen, die dit seizoen als aanvallende rechtsback speelt in het team van trainer Pippy Pruymboom.

,,Ik heb in de jeugd altijd als aanvallende middenvelder gespeeld, maar deze rol bevalt mij wel. Ik zou overal spelen in het eerste. Als je achttien jaar bent, moet je gewoon doen wat de trainer denkt dat het beste is en ik probeer nu gewoon zoveel mogelijk te leren. Ik denk dat ik in de toekomst nog wel een keer een stap kan maken en misschien wel weer samenspelen met mijn neef Roy, maar bij RCD heb ik ook al mijn vrienden. Ik denk dat veel jongens de komende jaren de kans zullen krijgen in het eerste. Nu bestaat het tweede elftal al uit bijna allemaal jonge gasten en zij worden ook langzaam klaargestoomd om door te stromen naar het eerste. RCD heeft inmiddels weer een goede en grote jeugd, dus daar moet je in het eerste zoveel mogelijk van profiteren.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Almkerk 5 wint altijd drie helften en playbackshows?

Vandaag spreken we met Almkerk 5. De heren zijn het jongste vriendenteam van Almkerk en de beste uit de...

WK-Praatjes: Marokko en Portugal zitten bij de laatste acht

De laatste achtste finales zijn gespeeld en daarmee zijn alle kwartfinales bekend. Vandaag kijken we terug naar de laatste...

Van Hooijdonk van Bavel is harde werker van beroep

Een harde werker, op en buiten het veld. Met een kwekerij in champignons weliswaar een andere tak van sport,...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.