Ramon Frijters wil met Klundert terug naar de eerste klasse!

0
444

Bezig met het opbouwen van zijn eigen personal training studio en op het veld scorend aan de lopende band. Kortom, Ramon Frijters zit er lekker in. En dus hoopt de buitenspeler van Klundert de komende jaren op grootse dingen. “Ik wil met deze lichting naar de eerste klasse, net zoals vroeger.”

Dat zal als derdeklasser voorlopig nog wel even duren, maar met het vertrouwen zit het dus wel goed. “In de top drie eindigen én een periode pakken. Dat moeten we kunnen.” Toch zal er dan het één en ander moeten veranderen, want vorig jaar eindigde Klundert slechts op een achtste plaats. “We speelden niet slecht, maar zeker ook niet echt goed. Veel blessures, dat is frustrerend. Als iedereen fit is, hebben we echt een goede ploeg.” Met de 22-jarige rechtsbuiten misschien wel voorop. “In de voorbereiding had ik zes goals en zes assists, in vijf wedstrijden. Die lijn moet ik vasthouden.”

Acceptatie
Die goede vorm komt volgens Frijters mede door de komst van een nieuwe trainer, in de persoon van Maik van den Kieboom. “Hij is jong en wil heel erg graag. Achter alles wat we doen, zit een idee. Dat kan hij ook goed uitleggen, daar kunnen we allemaal veel van leren. En belangrijker nog: hij zegt waar het op staat.” Ook zijn trainingen vallen tot nu toe prima in de smaak. “Goed en serieus, we zijn echt aan het trainen. Eerst was het gewoon lekker voetballen, nu ben je ook echt moe.”

De eerste stap op weg naar de door hem zo gewenste promotie. “Als team moeten we meer van elkaar gaan accepteren. Ook voor mezelf. Ik kan slecht tegen kritiek.” Mocht dat lukken, maakt Klundert volgens Frijters een goede kans. “Voetballend zijn we vaak beter dan de tegenstander, maar dan verliezen we het toch op strijdlust. Dat moet beter.” Want kwaliteit, heeft de linkspoot genoeg. “Ik moet het hebben van mijn snelheid, vooral op de eerste paar meters. Behendig, acties maken en voor dreiging zorgen. Het liefste vanaf de rechterkant.” Dat doet de sportfanaat al sinds jaar en dag in het rood met blauw en wit gestreept. “Vanaf mijn vierde. Toen ik elf was, ging ik naar RBC Roosendaal en later ook nog NAC Breda, op mijn veertiende was ik weer terug. Met zeventien jaar, zat ik in het eerste.”

Geen geluk
Van de profs, terug naar de amateurs. Of dat schakelen was? “Ja en nee. Bij Klundert hadden we ook altijd al wel een goed team, werden ook vaak kampioen. Daardoor speelde je toch wel op een behoorlijk hoog niveau.” En dat niveau, hoopt Frijters mee te nemen naar het eerste. “Vorig seizoen was ik betrokken bij dertig goals, dat had meer kunnen zijn. Nu hoop ik er in ieder geval al zelf twintig te maken.” Niet zo gek ook, dat de buitenspeler de aandacht trok van andere clubs. “Daar heb ik wel over nagedacht, ben ook op gesprek geweest, maar wilde toch blijven. Vooral vanwege de groep. We zijn nog jong en kunnen samen genoeg leren. We hebben slechts één speler van 30, maar die gedraagt zich als achttien.”

Voor Frijters, wonend op loopafstand van ‘zijn club’, dus geen stap buiten de deur. De jongeling heeft eigenlijk maar één doel voor ogen. “Ik wil kampioen worden met Klundert. Dat we met deze lichting weer in die eerste klasse gaan spelen, net zoals vroeger. Laten zien dat het toen geen geluk was.” Aan het vertrouwen van trainer Van den Kieboom zal het in ieder geval niet liggen. “We willen allebei omhoog, dus dat past heel goed! Ook tijdens de donderdagavondjes na de training, in de kantine. “De gezelligheid, het voelt voor mij als ‘broeders’.”

Klik op V.V. Klundert voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Klundert voor meer informatie over de club.