Reggie Schaap terug bij Jos Watergraafsmeer

0
490

Reggie Schaap speelde vier seizoenen bij Jos Watergraafsmeer en heeft meerdere clubs doorlopen op hoog amateurniveau. Afgelopen zomer maakte hij dan weer de stap terug van FC Lisse naar Jos Watergraafsmeer en verwacht hij dit seizoen een periodetitel te pakken met de club. 

Reggie Schaap is 28 jaar en zoon van Arno Schaap. Hij is ondernemer, vader en voetballiefhebber. Zo voetbalt hij bij Jos Watergraafsmeer als rechtsbuiten en onderneemt hij met Schaap Juristen, Get Gigs en L’artiste Noir. 

Carrière
Schaap begon met voetballen bij Blauw-Wit in Amsterdam. “Daar was mijn vader trainer en opa bestuurslid. Tot de D-elftallen voetbalde ik bij Blauw-Wit. Mijn vader kwam te overlijden aan een hartstilstand op het voetbalveld bij FC Hilversum. We woonden al in Almere en toen maakte we de overstap naar Almere City. Daar namen René ter Borgh en zijn vrouw Astrid Flens mij onder hun hoede en zorgden ervoor dat ik weer plezier kon maken met voetbal.”

Bij Almere City maakte Schaap de keuze om bij Young Boys in Haarlem te gaan voetballen. “Ik zag destijds geen doorstroommogelijkheden vanuit de A1 naar het eerste elftal. Er was toen ook nog geen Jong Almere City. Young Boys werd opgeheven wegens vermoedelijke verboden activiteiten in het clubhuis. Er werd verteld dat het clubhuis gebruikt werd als plek om te pokeren en na een inval van de politie is de club nooit meer open gegaan. Dit gebeurde ergens vóór of na de winterstop.”

De rest van het seizoen had Schaap geen club meer en kwam hij terecht bij Nordin Wooter. “Hij kwam mij elke dag halen om te trainen en weer fit te worden. Zodoende heb ik een aantal prof stages gelopen bij FC Emmen, Jong FC Den Bosch en Jong FC Twente.” Na alle stages was Schaap terechtgekomen bij Koninklijke HFC en heeft hij daar drie seizoenen gespeeld. “In mijn eerste seizoen werden we kampioen in de hoofdklasse. In het tweede seizoen speelden we in de topklasse en in het derde seizoen ontstond de tweede divisie waar we naar promoveerden door bij de eerste zeven te eindigen van de competitie.”

Na drie seizoenen bij Koninklijke HFC vertrok de rechtsbuiten naar Jos Watergraafsmeer. “Ik heb daar vier seizoenen gespeeld en promoveerden van de eerste klasse naar de hoofdklasse en van de hoofdklasse naar de derde divisie Zondag.” Na Jos Watergraafsmeer maakte Schaap de overstap naar FC Lisse. “Daar heb ik twee seizoenen gespeeld en werd ik samen met de club kampioen in de derde divisie Zaterdag. Sinds dit seizoen voetbal ik weer bij Jos Watergraafsmeer onder Cor ten Bosch met ervaren spelers als bijvoorbeeld: Raymond Fafaini, Kevin Huijsman, Hanane Hagary, Tony Tol, Richmond Bossman, Malcolm Esajas, Sam Nijpels en meer!” 

Derby van Spakenburg
Schaap heeft nog een mooi doel in zijn carrière en dat is het spelen van de Derby van Spakenburg. “Ik zou nog wel een keer willen spelen bij clubs als Spakenburg of IJsselmeervogels. De Bollenstreek heb ik af kunnen strepen, maar de echte derby met de rooie en de blauwe lijkt me wel iets wat elke voetballer op dit niveau wel wilt meemaken.”

Jos Watergraafsmeer
Jos Watergraafsmeer is thuis voor de ondernemer. “Met drie kinderen, waarvan de oudste drie is, en drie ondernemingen waar ik fulltime mee bezig ben, is het bijna niet te combineren om bij een club te voetballen die verder is dan 30 minuten reizen. Jos Watergraafsmeer is voor mij in die zin de beste keuze. Ik voetbal met vrienden die kwalitatief geen doorsnee voetballers zijn en de mensen van de club zijn als familie voor mij geworden. Zonder de tussenstap naar FC Lisse is dit alweer mijn vijfde seizoen bij Jos Watergraafsmeer.”

Dit seizoen is Schaap met z’n ploeg niet zo goed begonnen. “We verloren de eerste paar wedstrijden flink, maar hebben ons behoorlijk herpakt en staan nu op een stabiele elfde plek. In de laatste acht wedstrijden hebben we maar één verloren. Met de staf, ervaring, talent en potentie in dit team verwacht ik een periodetitel en eindigen we in de top zes van de derde divisie Zondag. Ik heb er alle vertrouwen in!” 

Wij wensen Reggie Schaap veel succes dit seizoen!

Klik op Jos Watergraafsmeer voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Jos Watergraafsmeer voor meer informatie over de club.