WK-Praatjes: Nieuwe verassing en laatste poules van start

0
208

Na vier heerlijke en verassende wedstrijden gister, met grote uitslagen, gaan vandaag de laatste wedstrijden van de eerste speelronde van start. Daarom is het weer tijd voor een nieuwe WK-Praatjes

Marokko – Kroatië
De eerste helft wordt vooral op het middenveld gespeeld. Beide ploegen komen tot kansjes maar kunnen nog geen echte steken uitdelen. Hakim Ziyech had een kans vanuit een vrije trap op een mooie plek, maar schot deze in de muur. Op slag van rust kreeg Kroatië nog twee grote kansen maar deze werden overgeschoten en gestopt door doelman Bounou. Marokko begon sterk aan de tweede helft met een kans voor Mazraoui. Verder in de tweede veranderde het spelbeeld eigenlijk niet beide ploegen creëerden mondjesmaat kansen en kwamen zelden in kansrijke situaties. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Duitsland – Japan
Om 14.00 werd er afgetrapt en Duitsland nam gelijk het initiatief zoals de verwacht werd. Echter deelde Japan de eerste tik uit door balverlies van Gündoğan. Ito gaf een goede voorzet op Maeda die binnen prikte. Het doelpunt ging echter niet door wegens buitenspel van de afmaker. Vervolgens was het toch weer Duitsland die constant gevaarlijk werd. In de 33ste minuut maakte de Japanse doelman een domme overtreding in de zestien waardoor Duitsland een penalty kreeg. Deze werd door Gündoğan verzilverd waardoor
de score werd geopend, 1-0. Vervolgens kreeg scoorde Kai Havertz vlak voor rust de 2-0, maar in buitenspel positie. Daarom ging Duitsland met een marge van slechts één de kleedkamer in. De tweede helft was er weer veel druk van Duitsland en Japan kwam er met snelle counters uit. Japan kwam zelfs op een 1-1 stand door een doelpunt van ex-eredivisie speler Ritsu Doan. Japan sloeg in een zelfde soort counter nog een keer toe en scoorde vijf minuten voor tijd de 1-2.

33’ I. Gündoğan, 75’ R. Doan, 83’ T. Asano

Spanje – Costa Rica
Spanje liet in de wedstrijd tegen Costa-Rica niets heel van de equipe van Luis Fernando Suárez. Na dertig minuten stonden de Spanjaarden al op een 3-0 voorsprong. Na rust denderde de sneltrein van Luis Enrique door. Spanje heeft de eerste zevenklapper van het toernooi te pakken en won maar liefst met 7-0 van de Zuid-Amerikanen. Het hoogtepunt van de wedstrijd was de 5-0 van Barcelona-talent Gavi. Hij schoot schitterend met de buitenkant van de schoen de vijfde van de avond binnen. Nu is Gavi sinds Pelé in 1958, de jongste doelpuntenmaker op een WK.

11’ D. Olmo, 21’ M. Asensio, 31’ F. Torres, 54’ F. Torres, 74’ Gavi, 90’ C. Soler, 90+2’ A. Morata.

België – Canada
Onze zuiderburen heeft gisteren tegen de verhoudingen in gewonnen van het Canada van Alphonso Davies. België startte met de bekende namen in de basis alleen Romelu Lukaku ontbrak wegens een blessure. De Canadezen gingen goed van start in hun eerste WK-wedstrijd sinds 1986. In de eerste vijftien minuten schoten de Noord-Amerikanen al zeven keer op doel. Het was Thibaut Courtois die ervoor zorgde dat België in de wedstrijd bleef. Hij stopte zelfs een strafschop namens de Rode Duivels. Canada aaste op hun eerste goal ooit op een WK. Vlak voor rust gaf Alderweireld een lange bal op Batshuayi, die deze hard tegen de touwen schoot, 1-0. Canada bleef aandringen, maar tot een doelpunt kwam het niet. België kent een moeizame overwinning op Canada maar wint wel.

44’ M. Batshuayi

Programma

Vandaag trappen de laatste twee poules af voor hun WK. In groep G wordt er als eerst afgetrapt door Zwitserland tegen Kameroen. Volgens Kameroen legende Samuel Eto’o is het Afrikaanse elftal in staat om de finale te halen. Vandaag kunnen we zien of dit loze woorden waren of moeten we serieus rekening houden met het team van onder andere oud-Ajacied Andre Onana. Vervolgens maken we een overstap naar de laatste poule van dit WK poule H. Daar nemen Uruguay en Zuid-Korea het tegen elkaar op. Uruguay heeft wereldster Frederico Valverde in de gelederen die in bloedvorm was bij zijn club. Terwijl
de Koreaanse ster Heung-min Son net terug is van een blessure, hij zal dus met een masker spelen. Om 17.00 trapt beoogd titelkandidaat Portugal af tegen het Ghana van Ajacied Kudus. Ronaldo kan het record verbreken door op vijf verschillende WK’s een doelpunt te maken als hij weet te scoren. Alhoewel hij veelvuldig negatief in het nieuws is geweest, zal hij nu de knop willen omzetten met Portugal. Tot slot komt om 20.00 topkandidaat Brazilië in actie tegen Servië. Brazilië zal aantreden met hun sterrenensemble tegen een gebrand Servië die er over het algemeen geen gras over laat groeien. Zal het een vechtwedstrijd worden of gaan de Brazilianen er een spektakelstuk van maken?

Klik op WK-Praatjes voor de laatste artikelen over het WK.
Klik op de KNVB voor meer informatie over de bond.