Ralph Zegers zet in op binding en toekomstperspectief bij RCS Oost-Souburg

0
707
Ralph Zegers- VV RCS

Ralph Zegers van RCS is een ervaren trainer met een indrukwekkende voetbalcarrière. Zegers, die op jonge leeftijd begon met voetballen bij vv Zaamslag, heeft een passie voor het trainerschap ontwikkeld.  Sinds zijn achttiende heeft hij functies bekleed bij verschillende clubs in Zeeland. Met zijn uitgebreide ervaring en vastberadenheid om RCS naar nieuwe successen te leiden, heeft hij al snel een sterke band met de club weten te creëren.

Gesprekken met RSC
De kennismaking tussen Zegers en RCS vond plaats na de wedstrijd tussen RCS en Bevelanders. Zegers werd toen benaderd door Wim Priem, hoofd Technische Commissie van RCS. Priem adviseerde Zegers om geduldig te blijven en niet direct elders aan de slag te gaan of zijn contract bij zijn toenmalige club te verlengen. Kort na dit gesprek kwamen ze samen en binnen een week bereikten ze overeenstemming.

Goede sfeer
RCS heeft Zegers erg verrast met hun prestaties en de sfeer binnen de club. “Ik voel me vereerd om deel uit te maken van deze gemeenschap en ik ben vastbesloten om mijn steentje bij te dragen. Ik geloof sterk in een goede binding tussen de trainer, de spelers en de club. Daarom ben ik regelmatig aanwezig bij de jeugdwedstrijden op zaterdagochtend, waar ik mijn eigen kinderen ook bij betrek. Zij zijn namelijk dol op voetbal. Daarnaast ben ik bereid om bardiensten te draaien en ik vind het belangrijk dat ook mijn spelers meer betrokken worden bij de club. Ze moeten zich gewaardeerd voelen, want ze krijgen hier alles wat ze nodig hebben.”

Ontwikkeling van de jeugd
Met zijn visie en betrokkenheid streeft Zegers ernaar om de jeugdopleiding van RCS weer op een hoger niveau te brengen. Hoewel de jeugdteams in het verleden op hoog niveau speelden, is dat de laatste jaren afgenomen. Zegers ziet echter veel potentie in het talent dat aanwezig is en merkt op dat voormalige spelers van het eerste elftal nu hun eigen kinderen trainen. Hij gelooft dat dit een positieve invloed kan hebben op de ontwikkeling van de jeugdteams. Bovendien wordt de kantine binnenkort vernieuwd, en Zegers hoopt dat dit zal bijdragen aan een grotere betrokkenheid van zowel spelers als supporters bij sportpark De Alblas.

Huidige seizoen
Wat betreft het huidige seizoen van RCS, is Zegers trots op zijn ploeg. Hoewel de eerste competitiehelft wisselvallig verliep, heeft het team na de winterstop enkele tactische wijzigingen doorgevoerd. Dit resulteerde in een positievere reeks wedstrijden en meer toeschouwers die enthousiast waren over het spel van RCS.

“We hebben veel kansen gecreëerd, maar ze niet altijd kunnen afmaken, terwijl onze tegenstanders dat wel deden. Ook hebben we een paar punten laten liggen in blessuretijd, die nu erg waardevol zouden zijn. Op dit moment is het handhaving in de tweede klasse nog mogelijk, evenals het winnen van de derde periode. Mocht het niet lukken, dan zullen we ons via de nacompetitie moeten handhaven. Maar wat er ook gebeurt, we gaan er met zijn allen voor en kijken per week waar we eindigen.”

Blik op de toekomst
Vooruitkijkend naar de toekomst heeft Zegers grote plannen voor RCS. Hij ziet het vernieuwen van de kantine, het bevorderen van de jeugdopleiding en het behoud van de tweede klasse als belangrijke doelstellingen. Hij verwacht dat handhaving moet lukken, maar als dit onverhoopt niet lukt, is Zegers vastbesloten om in de derde klasse een sterke positie in te nemen.

Klik op RCS voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RCS voor meer informatie over de club.