Club van de Week – Bjorn Brouwers ziet SV Sprundel als een club vol passie en vriendschap

0
818
Bjorn Brouwers-SV Sprundel

Vandaag gaan we in gesprek met Bjorn Brouwers van SV Sprundel. Brouwers is 25 jaar oud en speelt als middenvelder in het eerste elftal. We gaan met hem in gesprek over zijn carrièreverloop, een terugblik op het seizoen en wat Sprundel zo bijzonder maakt.

Carrièreverloop
Brouwers, geboren en getogen in Sprundel, begon zijn voetbalavontuur op jonge leeftijd bij Sprundel zelf. Na enkele jaren maakte hij de overstap naar RBC. Deze club was destijds een BVO, waar hij de kans kreeg om tegen clubs als PSV, Ajax en Lokeren te spelen. Helaas ging RBC na minder dan een halfjaar failliet, waarna Brouwers terugkeerde naar zijn geliefde SV Sprundel, waar hij momenteel al aan zijn negende seizoen bezig is.

Huidig seizoen
Momenteel is Sprundel 1 terug te zien op de vierde plaats in de vierde klasse. “We begonnen het seizoen sterk, waarbij we in de eerste elf wedstrijden geen enkele nederlaag leden. Hoewel er ook gelijke spelen waren, waren we lange tijd in de race voor de prijzen. Helaas veranderde dat in een periode waarin we slechts één punt pakten uit drie wedstrijden. Ondanks dat, merk ik dat we als team zeer hecht zijn en vaak met 15 of 16 spelers winnen in plaats van met elf. We zullen ons best doen om nog een plek in de nacompetitie te bemachtigen door de laatste twee wedstrijden tegen directe concurrenten voor de laatste periode te spelen.”

Op persoonlijk vlak begon het seizoen voor Brouwers met uitdagingen, maar hij wist zich al snel als vaste basisspeler te vestigen: “Na de eerste drie wedstrijden belandde ik op de bank vanwege de sterke concurrentie in de groep. Daarna werd ik een vaste basisspeler. In het eerste deel van het seizoen speelde ik voornamelijk als controlerende middenvelder, maar na de winterstop werd ik naar de aanvallende middenveldpositie verplaatst, die ik in de jeugd ook bekleedde. Hier voel ik me vertrouwd en ik probeer met mijn overzicht belangrijk te zijn voor het team.”

Ambities
Gevraagd naar zijn doelen met Sprundel, geeft Brouwers aan dat het mooi zou zijn om nog een stap hogerop te gaan: “De derde klasse van volgend seizoen biedt enkele interessante wedstrijden. Voor Sprundel draait het echter vooral om samenzijn en het clubgevoel. Het belangrijkste is niet alleen de prestaties op het veld, maar ook de vriendschappen binnen de club.”

Een bijzondere club
Wat Sprundel echt bijzonder maakt, is volgens Brouwers de inzet van de mensen die de club draaiende houden. “Het is een club met veel vrijwilligers die zich vol enthousiasme inzetten voor allerlei taken. Hierbij is eigenlijk iedereen erg belangrijk, maar er zijn wel een aantal personen die ik graag wil benoemen. Dit zijn: Kees van den Broek, die zich volledig inzet voor de club en altijd klaarstaat voor spelers en vrijwilligers. Ook vrijwilliger Kees Nouws, die op zaterdag paraat staat voor de jeugd en op donderdagavond in zijn eentje de kantine draaiende houdt, verdient erkenning. Verder is Geert van Dijk een erg belangrijke figuur, die dag en nacht op het sportpark te vinden is en verantwoordelijk is voor verschillende belangrijke zaken.”
Daarnaast vindt Bjorn de vele vriendschappen die hij binnen Sprundel heeft ontwikkeld erg mooi. Het plezier van samen op zondagochtend een potje voetballen met een seniorenelftal en daarna genieten van een drankje en het delen van avonturen van de zaterdag ervoor is hierbij erg belangrijk voor hem.
In de selectie geniet Brouwers vooral van het niveau op de trainingen en de intensiteit van de wedstrijden, waarbij spelers alles geven om te winnen, zelfs als dat af en toe over het randje gaat.

Klik hier voor meer informatie over SV Sprundel
Lees hier meer artikelen over SV Sprundel