Prein maakt decennium als hoofdtrainer vol bij WNC

0
1049
Pein WNC

Cor Prein staat ondanks de degradatie van WNC ook na het zomerreces weer voor de groep in Waardenburg. Prein gaat zodoende het decennium als hoofdtrainer op De Korte Woerden, waar hij ook al een jaar assistent was, volmaken.

WAARDENBURG – Van droomstart naar overwerk in het debuutseizoen in de vierde divisie zou de titel van het jaarboek van WNC over de jaargang 2022-2023 kunnen zijn. Want ondanks een geweldige eerste periode op het derde amateurniveau van Nederland geraakte de hoofdmacht van de Waardenburg Neerijnen Combinatie toch steeds meer in de greep van het degradatiespook. Een rechtstreekse terugkeer naar de eerste klasse kon nog vermijden worden, maar de nacompetitie niet met Wippolder als eerste tegenstrever.

En daar zag het toch halverwege dit seizoen totaal niet naar uit. Integendeel, met 23 punten op het conto na vijftien wedstrijden bivakkeerde WNC tijdens de winterstop stevig in de middenmoot waarbij met name de thuisbalans er blozend uitzag voor de geel-zwarte debutant: vijf van de zeven wedstrijden op De Korte Woerden werden in winst omgezet.

Blessuregevallen
Na de korte onderbreking in de winter sprokkelde de nieuwkomer echter nog maar acht luttele punten bij elkaar. Een sleutelwedstrijd was onbetwist de thuiswedstrijd tegen het eveneens in de zorgen verkerende Achilles Veen. Een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg bleek niet voldoende om de zespuntenwedstrijd naar zich toe te trekken. De 2-3 uitkomst zorgde voor opluchting bij Veen en grote zorgen voor WNC, dat op de slotdag naar de Zeeuwse kampioen Kloetinge moest afreizen. Een kansloze missie, want de 7-1 nederlaag bezegelde het lot van Prein en de zijnen.

Waar het WNC aanvankelijk voor de wind ging, daar ondervond het in het tweede competitiedeel nadrukkelijk tegenwind. Tegenstanders, die zich aanvankelijk nog vergist hadden in de kracht van de nieuweling of de klus schromelijk onderschat hadden, waren beter op WNC ingesteld. En dan kreeg Prein ook nog eens te maken met blessuregevallen in de selectie. Zo stond back Melvin van Gestel enige tijd buitenspel.

Prein blijft hoe dan ook aan het roer en zorgt daarmee voor continuïteit bij WNC. Ook zijn vaste assistent-trainer Bennie van Meerte Janse, keeperstrainer Theo van Dungen en verzorger Mars van Mourik hebben hun contract met WNC met een jaar verlengd. Mooi contrast: de voetballer Cor Prein was getuige zijn cv aanmerkelijk minder clubgetrouw: hij voetbalde onder meer bij PSV, NEC, Achilles’29, De Treffers, Lienden, De Bataven en Leones. 

Prein weet zich voor het aankomend seizoen al verzekerd van de komst van nieuwe spelers. De voorhoede wordt versterkt met Steven de Vrede, Zain Mohgal en Ritchie Zinga. Corsin Vögtlander komt van Vriendenschaar en verdediger Maxim Kivaka Ndona keert terug bij WNC.

Klik op de link voor meer artikelen over WNC
Klik op de link voor meer informatie over WNC