‘Periode’ slechts tussenstation voor Groot-Ammers?

De kans dat Groot-Ammers de degradatie van afgelopen seizoen in kort tijdsbestek repareert, is groter geworden. De formatie van de langer aanblijvende trainer Bertus van Schaik stak door de 5-2 zege op ASH de  periodetitel in de vierde klasse E op zak en duwde de neus in de spannende titelrace weer voor de concurrentie.

GROOT-AMMERS – Groot was de mentale tik die Groot-Ammers het afgelopen seizoen moest slikken tijdens de allerlaatste momenten van de jaargang: op het terrein van Cluzona draaide een verloren strafschoppenserie in het finaleduel met Nieuwdorp uit op degradatie naar de onderste trede van de voetballadder.

Weer afscheid van de derde klasse, het niveau waar Groot-Ammers zich zo graag weer had willen manifesteren onder de nieuwe trainer Bertus van Schaik, de opvolger van Ferry van Dijk die na vier seizoenen afscheid nam van sportpark Gelkenes. Met Van Schaik haalde ‘Ammers’ voor dit seizoen een ervaren keuzeheer, die acht jaar werkzaam was geweest in zijn woonplaats bij SV Lopik en afkomstig was van OSV Nita van Nieuwer ter Aar. Met Van Schaik aan het roer hoopte Groot-Ammers het verloren gegane terrein snel te herwinnen.

Voorbeeld
De eerste stap naar de verwezenlijking van dat doel is gezet: met enige vertraging stak Groot-Ammers de eerste periodetitel op zak. De 5-2 overwinning op ASH, met doelpunten van Ricky Eijkelenboom (2x), Stan Folst, Sam Beekman en een treffers van de opponent uit Hellouw zorgde voor een bezegeling van de eerste prijs van het seizoen. Via de daaropvolgende 3-1 overwinning op en bij SVS’65 hees ‘Ammers’ zich weer op kop van de ranglijst in de vierde klasse E en nam zo een neuslengte voorsprong op de oppositie die in de nek hijgt.

Terwijl het eerste team een prima periode kende, beleefde de vereniging twee emotionele momenten. Het overlijden van de 54-jarige vrijwilliger Eric Jerphanion had flink wat impact binnen de club. ,,Eric kende iedereen en iedereen kende Eric. Hij was geliefd. Het verenigingsleven in Nieuwpoort, Langerak en Groot-Ammers verliest een voorbeeld-vrijwilliger, want naast Groot-Ammers waren er nog talloze verenigingen waar hij in meer of mindere mate actief was. Eric was positief, kritisch waar nodig en deed alles in het belang van de vereniging en haar gasten want die waren het belangrijkste’’, liet voorzitter Rolf Kamsteeg van Groot-Ammers optekenen. Bovendien werd de vereniging geraakt door het overlijden van Kees Mourik op 85-jarige leeftijd. Mourik was de grondlegger van het gelijknamige bedrijf, dat al 33 jaar de trouwe hoofdsponsor van de voetbalclub is. Bij het 90-jarig jubileum afgelopen zomer hield Mourik, die oud-speler en voormalig scheidsrechter was, nog een gloedvolle speech.

Het verdriet vanwege het wegvallen van twee belangrijke schakels werd derhalve vermengd met sportieve vreugde. Onder leiding van Bertus van Schaik, die inmiddels zijn contract verlengd heeft bij Groot-Ammers maakt het vlaggenschip jacht op promotie en dus een terugkeer binnen een jaar naar de derde klasse.

klik hier voor meer artikelen over Groot-Ammers
klik hier voor meer informatie over Groot-Ammers

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een...

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Talpa Network lanceert derde podcast van ‘The Cast’: De Groundhoppers

Vandaag lanceert Talpa Network 'De Groundhoppers’, een podcast van Metin Karatas en Kevin Kraan die verschillende voetbalclubs afreizen die...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.