VV Papendrecht onder 23 vormt een mooie mix

Papendrecht heeft sinds afgelopen zomer ook een Onder 23-elftal. Waar sommige clubs in de regio dit team gebruiken als verlenging van het opleidingstraject richting het eerste elftal, staat bij Papendrecht de lol voorop bij dit team. ,,Er zitten jongens bij die al jaren niet hadden gevoetbald, maar het gaat steeds beter.”

PAPENDRECHT – Tot een paar jaar terug ging je vanuit de A’tjes, tegenwoordig de JO19, door naar de senioren. Tegenwoordig is er bij veel clubs de optie om nog een tijdje tussen leeftijdsgenoten te blijven spelen in de Onder 23-competities die overal in Nederland uit de grond zijn gestampt. Een grote amateurclub als ASWH heeft zelfs geen tweede elftal meer en verzamelt talenten in de Onder 23, maar bij Papendrecht kunnen spelers kiezen nadat ze klaar zijn in de junioren. ,,Ons team is eigenlijk een mix van spelers die zijn overgekomen uit de Onder 19 en zo’n zeven of acht jongens die zin hadden om (weer) te gaan voetballen en zich bij die groep heeft aangesloten. Onze oudste speler is 20 jaar en de rest is 18 of 19 jaar. We hadden dus geen zin om in de senioren tegen teams te spelen met dertigers of veertigers, maar wilden vooral lol maken met en tegen gasten van onze leeftijd”, vertelt Jaisa van Eck, die naar voren is geschoven om het woord te doen namens zijn team. 

Sfeer
Na negen jaar als keeper in de jeugd van Excelsior Rotterdam keerde hij terug naar Drechtstreek, nam daarna een jaar afstand van voetbal en probeert het nu eens als veldspeler. ,,De sfeer in dit team is super en we hebben ook buiten het veld veel lol met elkaar, maar de eerste weken van het seizoen waren wel pittig. We werden soms echt overlopen en dat is natuurlijk nooit leuk. Als je met 10-1 en 8-1 verliest vraag je na afloop in de kleedkamer natuurlijk wel hoe lang dit leuk blijft, maar we werden gelukkig steeds iets beter en werden uiteindelijk zesde van de acht teams in onze najaarscompetitie. Veel teams hebben spelers die best nog wel ambities hebben, terwijl bij ons vooral plezier de grootste drijfveer was om deze groep bij elkaar te krijgen. Bovendien speelden we vaak tegen teams die gemiddeld toch twee of drie jaar ouder waren en dat merk je dan toch. In de voorjaarscompetitie waar we nu in zitten zijn de krachtsverschillen tussen teams iets kleiner, dus hopelijk kunnen we nu wat meer bovenin meedoen”, vertelt Van Eck, die met zijn teamgenoten carnaval vierde. ,,Op zaterdagavond gaan we wel vaker met z’n allen op pad. Eerst voetballen, daarna de kantine in en dan nog op stap, dat zijn de mooiste zaterdagen. Op trainingen zijn we vaak met acht jongens. Niet ideaal natuurlijk, maar door studie en werk lukt het niet om iedereen twee keer per week op het trainingsveld te krijgen. Op zaterdag maken we er altijd iets moois van en dat is voor ons het belangrijkste.”

Klik op VV Papendrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Papendrecht voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Talpa Network lanceert derde podcast van ‘The Cast’: De Groundhoppers

Vandaag lanceert Talpa Network 'De Groundhoppers’, een podcast van Metin Karatas en Kevin Kraan die verschillende voetbalclubs afreizen die...

Fieldmanagers delen in nieuwe podcastserie geheim achter goed voetbalveld

In de nieuwe podcastserie Grasmannen vertellen de fieldmanagers van Nederlandse topclubs hoe zij het voetbalveld in de grote stadions...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.