Pelikaan 1 maakt het zichzelf moeilijk na gelijk spel tegen Papendrecht

0
122

Pelikaan heeft zich al verzekerd van de na-competitie maar om nog kans te maken op het kampioenschap moest er zaterdag gewonnen worden van Papendrecht dat niet meer om de prijzen speelde maar om de spreekwoordelijke eer.

Des te verbazender was het dat Papendrecht zich volledig aanpaste aan Pelikaan, dat recht hebben ze natuurlijk maar het maakte de wedstrijd er niet leuker op. Wel kreeg Papendrecht op deze manier in de vierde minuut de eerste mogelijkheid via een goed uitgespeelde counter maar de bal werd iets te hard naar rechts gespeeld waardoor het schot niet al te moeilijk was voor Pelikaan-goalie Jeroen de Veij.

Uit de aansluitende corner werd de bal over gekopt. Uit de eerste de beste kans voor Pelikaan was het gelijk raak. Sharog Susani mocht een vrije trap aan de linkerkant nemen, hij draaide het leder lekker in de zestien waar Erwin van Dis de bal met zijn voorhoofd schampte en daardoor in de verre hoek verdween achter de verbouwereerde keeper van Papendrecht, 0-1. Na ruim 25 minuten gespeeld te hebben kreeg Papendrecht nog een goede kans. Uit een ingooi aan de linkerkant werd de bal, al dan niet door een Papendrecht-speler doorgekopt en de daaropvolgende kopbal ging via de lat over.

Kort daarna had Pelikaan nog een mogelijkheid. Jordy van Buren werd op links de ruimte ingestuurd, zag op rechts dat Jermain Bebrout meeliep en probeerde hem te bedienen. De bal was niet helemaal op maat en kwam bij de keeper terecht die vervolgens de bal half raakte. Deze kwam weer voor de voeten van Jordy van Buren terecht die van afstand probeerde de keeper te passeren maar zijn lob ging net over en naast het doel van Papendrecht. Met deze ruststand mocht Pelikaan blijven hopen op een goed resultaat maar de kwaliteit van het veldspel, van beide ploegen, was matig te noemen.

De tweede helft zou niet veel beter worden maar wel spannender. En dat kwam doordat Papendrecht op 1-1 kwam na ongeveer een kwartier spelen. Door slecht uitverdedigen van Pelikaan kwam de bal bij een Papendrecht-speler terecht die op doel schoot maar in een melee van spelers was er één Papendrechter die zijn voet uitstak en Pelikaan-keeper Jeroen de Veij was verslagen. Een vrijwel identiek doelpunt aan de 0-1 van Pelikaan. Vijf minuten later had het zelfs 2-1 kunnen worden maar keeper Jeroen de Veij wierp zich voor de voeten van een Papendrechter en voorkwam een achterstand.

Een kwartier voor tijd kreeg Pelikaan nog een enorme kans. Wederom een vrije trap van Sharog Susani zorgde voor gevaar voor het Papendrechtdoel. Deze vrije trap verdween zonder aangeraakt te zijn in de verre hoek waar de keeper een ultieme redding bracht. De bal bleef in het veld en werd door de ingevallen Mitchell Kroos weer voorgezet maar ook nu ranselde de keeper de bal uit het doel. Het laatste kwartier waren er geen noemenswaardige mogelijkheden meer, ook niet nadat trainer Ron Tempelaar aanvallend meer lengte erin bracht, het bleef bij 1-1.

Een teleurstellend resultaat na een in ieder geval van Pelikaan-zijde een heel matige wedstrijd. Normaal gesproken zou Pelikaan met dit resultaat uitgeschakeld zijn voor het kampioenschap als Almkerk zijn thuiswedstrijd tegen Drechtstreek zou winnen. Maar het was verbazingwekkend dat dit niet gebeurde want zij speelde ook 1-1. En waar iedereen op hoopte dat Roda Boys Bommelerwaard zou verliezen van Nivo Sparta geschiedde ook maar door het gelijke spel van Pelikaan en Almkerk veranderde er niet veel aan kop. A.s. zaterdag valt de beslissing.

Pelikaan speelt thuis tegen Almkerk en de winnaar doet goede zaken maar het kan ook zo zijn dat wanneer twee honden vechten om een been de derde ermee heen gaat, in dit geval Roda Boys Bommelerwaard. Zij hoeven “alleen” maar thuis te winnen van Tricht en bij verlies van Almkerk van Pelikaan zijn zij kampioen. Het feit blijft wel dat Almkerk de enige ploeg is die het in eigen hand heeft. Maar blijkbaar zitten bij de kampioenskandidaten toch aardig de zenuwen in de benen want het was geen toeval dat alle drie de ploegen puntverlies leden. En daarom is er nog van alles mogelijk en is niets uitgesloten en wordt het a.s. zaterdag ongemeen spannend op het Pelidome.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: Jeroen de Veij, Adilson Dias de Barros, Achraf Bouchrit (85, Ruben de Raad), Erwin van Dis, Stefano Garcia Tavares, Valeri Silva, Sharog Susani, Jeffrey Nossent (68, Rowdy Nossent), Jermain Bebrout, Jordy van Buren en Jesper Nossent (68, Mitchell Kroos).