V.v. Lekkerkerk geeft alles tegen Perkouw, maar speelt gelijk:1-1

0
81

Afgelopen zaterdag speelde v.v. Lekkerkerk thuis tegen de buren uit Berkenwoude, FC Perkouw. Door het verlies vorige week bij Excelsior had Lekkerkerk zich in een moeilijke situatie gemanoeuvreerd. Er moest in de laatste 2 wedstrijden gewonnen worden en dan moesten of Leonidas of Excelsior ook nog eens punten verliezen. Dan alleen kon Lekkerkerk zich nog rechtstreeks veilig spelen.

De belangen waren dus van te voren heel duidelijk. Perkouw moest ook winnen om nog kans te houden op de 3e periodetitel. Lekkerkerk stond onder leiding van Hans de Besten omdat hoofdtrainer Arian van Herk vrijdag vader geworden was van een dochter.

Lekkerkerk begon zeer gedreven aan de wedstrijd en zette de bezoekers vanaf het begin onder druk. Door de lange bal van achteruit te verhinderen kon Perkouw niet zijn favoriete spel spelen. Lekkerkerk had veelvuldig de 2e bal en kon daarvan daar opstomen richting de keeper van de bezoekers. In de 8e minuut begon spits Stan Burggraaf aan een solo waarbij hij 4 spelers voorbij snelde. Na een lichte duw kwam hij in het strafschopgebied ten val. De goed leidende scheidsrechtster vond het echter te licht voor een strafschop en wuifde de protesten van alles wat Lekkerkerk een warm hart toedraagt resoluut weg.

Toch kwam de 1-0 al snel. In de 13e minuut. Na slim doorkoppen van Kevin Liefhebber wist Stan Burggraaf de bal in het doel te frommelen. Na de goal bleef Lekkerkerk de ploeg die het meest uitstraalde te willen winnen. De bezoekers werden allen gevaarlijk bij dode spelmomenten. Keeper Robin Schiedon was echter goed op dreef en was bij alle hoge ballen heer en meester in zijn doelgebied. Slechts 1 keer in de gehele 1e helft kwam er een gevaarlijke doelpoging van Perkouw maar die ging ruim over de lat. Lekkerkerk wist meer gevaar te stichten. In de 24e minuut kreeg v.v. Lekkerkerk een vrije trap op 40 meter van de goal. De keeper van Perkouw verwachtte een bal bij de 2e paal en ging al vast die kant op. Kevin van Gent zag dat en schoot direct op goal. Helaas voor hem en voor Lekkerkerk belandde de bal op de bovenkant  van de lat.

Een paar minuten later had ook Mark de Jager pech toen zijn vrije trap van de rand van het strafschopgebied op de paal terecht kwam. Tot aan de rust bleef Lekkerkerk de bovenliggende partij en kreeg nog een paar kleine mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust zette de bezoekers meer druk op Lekkerkerk en kreeg de thuisploeg het lastiger. Perkouw had een overwicht maar wist dat niet in echte kansen om te zetten. Net als in de 1e helft bleven de bezoekers allen gevaarlijk bij standaardsituaties. Lekkerkerk kwam slechts sporadisch in de buurt van de goal van Perkouw en had het lastiger dan in de 1e helft. In de 71e minuut viel de 1-1 bij de 1e echte kans voor Perkouw. Na een handsbal aan de zijlijn, waar de scheidsrechster onterecht van vond dat het onopzettelijk was, stond het 1 keer niet goed in de verdediging van v.v. Lekkerkerk. De spits van Perkouw rondde de bal goed af met een strak schot in de verre hoek. Keeper Robin Schiedon kon de bal net niet keren.

Na de 1-1 bleef Perkouw op zoek gaan naar de overwinning maar creëerde geen kansen. Ook Lekkerkerk kende nog een paar gevaarlijke doelpogingen in het laatste kwartier. Een kopbal van aanvoerder Pim Molenaar werd ternauwernood door de Perkouwse keeper overgetikt en 2 harde schoten van Kevin Liefhebber gingen rakelings over. Na 93 minuten voetbal vol strijd, inzet en beleving stond er 1-1 op het scorebord.

Met deze stand schoten zowel v.v. Lekkerkerk als Perkouw weinig op. Perkouw zag de 3e periodetitel waarschijnlijk aan hun neus voorbij gaan en Lekkerkerk had door andere uitslagen in de competitie geen zicht meer op rechtstreekse handhaving. Zowel Leonidas (2-1 winst op Dilettant) als Excelsior (0-2 winst bij HBSS) wisten vandaag te winnen en kunnen na het gelijkspel van Lekkerkerk niet meer ingehaald worden. Toch geeft de getoonde inzet, strijd en beleving en het vertoonde spel, m.n. in de 1e helft, genoeg reden om niet te wanhopen. A

ls dat in de laatste wedstrijd en de daaropvolgende nacompetitie ook opgebracht kan worden door de spelers van Lekkerkerk, dan is handhaving zeker een haalbaar doel.

Volgende week wacht de laatste reguliere competitiewedstrijd uit bij het na vandaag rechtstreeks gedegradeerde Bolnes. De wedstrijd op Sportpark Bolnes in Ridderkerk begint om 14.30 uur.