Pelikaan 1 geen kampioen na 0-3 nederlaag

0
153

Alle scenario’s waren van tevoren al besproken en doorgenomen en de conclusie was dat alles mogelijk was maar als je na 2 minuten al met 0-1 achter staat kan alles de prullenbak in. Dat is wat er gebeurde op het bloedhete maar gezellig volle Pelidome. Een fout in de verdediging of gewoon een goede aanval van Almkerk was de grondlegger van deze snelle treffer. De bal was in ieder geval scherp in de hoek geschoten en onhoudbaar voor keeper Jeroen de Veij. Klaarblijkelijk werkte deze achterstand verlammend op het spel van Pelikaan wetende dat het heel moeilijk scoren is tegen Almkerk. Zij hadden immers in 25 wedstrijden maar 17 doelpunten tegen gehad. Na 19 minuten kreeg Almkerk nog een goede kans maar nu kon Jeroen de Veij wel redding brengen. De eerste en enige grote kans kreeg Pelikaan  na bijna een half uur spelen. Een corner vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal teruggekopt naar de 1e paal waar Jermain Bebrout in kansrijke positie stond maar zijn schot ging voorlangs. De rust ging dus in met 0-1.

En weer was er een doelpunt vrij kort na het beginsignaal. Een enigszins gelukkig afstandsschot wat door en langs verschillende Pelikaanbenen ging en tenslotte achter keeper Jeroen de Veij verdween, 0-2. Een kwartier later een kopbal van een Almkerk-aanvaller maar dat ging net naast. Weer een kleine tien minuten later verscheen er na een dieptepass vanuit het Almkerk-middenveld weer een aanvaller alleen voor Jeroen de Veij maar zijn lob ging over. De beslissing, voor zover deze nog niet gevallen was, kwam in de 78e minuut. Na balverlies op het middenveld bij Pelikaan zette Almkerk een prima aanval op en vanuit een voorzet op de achterlijn werd de 0-3 binnengelopen. En dit was tevens de eindstand. De overwinning was volkomen verdiend en daarmee haalde Almkerk ook geheel verdiend het kampioenschap binnen. Als je bijna het gehele seizoen bovenaan hebt gestaan dan kan je daar niet omheen. Bij deze de felicitaties voor de nieuwe eersteklasser. Doordat Roda Boys Bommelerwaard zijn thuiswedstrijd won is Pelikaan als derde geëindigd.

Wat rest voor Pelikaan is de na-competitie. Dat was ook een doelstelling van Pelikaan die daarmee gehaald is. Maar als je zo dicht bij de titel bent is het toch enigszins een teleurstelling. Maar goed, volgende week naar SSV ’65 uit het Zeeuwse Goes. Wel zal Pelikaan zich moeten herpakken want de laatste twee wedstrijden waren niet bepaald goed te noemen. Maar Pelikaan begint weer op nul aan de na-competitie en zal de handen ineen moeten slaan om het in goede vorm verkerende SSV ’65, zij wonnen hun laatste zeven wedstrijden, te kunnen verslaan.

Trainer Ron Tempelaar stuurde in zijn laatste competitiewedstrijd voor Pelikaan de volgende spelers het warme kunstgras op:

Jeroen de Veij, Adilson Dias de Barros, Erwin van Dis (46, Jeffrey Nossent), Bart van Muijen, Stefano Garcia Tavares, Valeri Silva (69, Jesse de Raad), Rowdy Nossent, Sharog Susani, Jordy van Buren, Jesper Nossent (64, Mitchell Kroos) en Jermain Bebrout.