‘Pas als iedereen tevreden is, dan ben ik dat ook’

0
79

Murat Toksoy heeft enorm veel over voor FC Drunen. Hij is wedstrijdsecretaris bij de senioren, zit in die functie ook in het bestuur en probeert met veel positieve energie JO17-1, het enige jeugdteam van de club, op sleeptouw te nemen.

Als vrijwilliger van FC Drunen steekt Murat Toksoy wekelijks heel wat uurtjes in de vereniging. Het maken van een goede planning is cruciaal in de functie die hij bekleedt als wedstrijdsecretaris. “Gedurende de week ben ik bezig met het regelen van wedstrijden voor zondag. Er moet een veld beschikbaar zijn, de cornervlagen moeten op het veld staan en uiteraard is er ook een scheidsrechter nodig. Er kan niet zomaar gevoetbald worden”, benadrukt Toksoy. “Af en toe neem ik op zondagochtend ook zelf de fluit in de mond. Ik vind het prima om van alles te regelen voor de club, maar het is ook erg fijn om zelf op het veld te staan.”

Op dinsdag en donderdag is dat overigens ook al het geval, want dan traint Toksoy het enige jeugdteam van FC Drunen: de J017, uiteraard gevolgd door de toevoeging: 1. “We zijn een kleine club en ons eerste elftal heeft in de toekomst toch nieuwe spelers nodig. Ik heb er vertrouwen in dat dit wel gaat goedkomen, want de jongens zijn vrienden van elkaar en houden echt van de club. Samen maken we er het beste van.”

Met de clubliefde van Murat zit het sowieso wel goed. In zijn jeugd was hij al vaak te vinden bij de vereniging, die in 2019 vijftig jaar bestaat. Een tijdje zegde hij de club vaarwel, maar ondertussen is de vrijwilliger weer helemaal gelukkig op het oude nest. “Ik ben tevreden als iedereen tevreden is op de club”, zegt hij bescheiden. “Als iedereen op zondag in de kantine lacht, ben ik ook bij. Dan doe ik mijn taken goed.” FC Drunen is een kleine club me slechts zes teams. Is dat vervelend? “Nee, helemaal niet”, antwoordt Murat zeer vlug. “Iedereen kent elkaar en accepteert je hoe je bent. Het is een familieclub en ik voel me er thuis. FC Drunen is een prachtvereniging”, besluit hij.