‘Puur op mijn gevoel afgegaan’

0
87

Sten Pijlman (19 jaar) keert na 6 jaar N.I.V.O.-Sparta terug bij onze club. De 3e jaar Hbo-student Sport en Economie is bij onze club vanaf zijn 6e jaar gestart met voetballen. En zo ook opgegroeid met veel van de huidige selectiespelers van het huidige eerste elftal. Om zich nader voor te stellen hebben we hem een paar vragen voorgelegd.

Waarom weg bij N.I.V.O.?
Ik heb de afgelopen 6 jaar met veel plezier bij N.I.V.O. gevoetbald en ben daar sinds dit jaar ook selectiespeler. In de jeugd heb ik veel hoogtepunten meegemaakt. Diverse kampioenschappen meegemaakt en bijna altijd speelden we om de prijzen.

Op mijn 17e mocht ik debuteren onder Theo van Geffen. Dit jaar ben ik 1e jaar senior en kom ik helaas minder aan spelen toe. Niet gek als je een spits als Willem Looijen voor je hebt. Er is in Zaltbommel voldoende vertrouwen in me en ze hebben me alle tijd gegeven om voor mezelf een keuze te maken. Daarnaast train ik wekelijks met spelers als Frenk Schaap, Erik Beekveld en Maikel Opijnen. Toch zegt mij gevoel dat ik weer moet spelen om mezelf verder te ontwikkelen. Trainingen en oefenwedstrijdjes zijn dan niet voldoende. Ik wil weer belangrijk zijn voor een elftal.

Was de keuze voor Brakel makkelijk?
Dat was best lastig. Brakel toonde enige tijd terug interesse en het gesprek dat ik heb gevoerd was heel bijzonder. Onder meer door de aanwezigheid van voorzitter Bennie van Veen die de dag daarvoor slecht bericht had gehoord over zijn gezondheid. Dat zijn natuurlijk dingen die je niet zo snel vergeet. Het gesprek verliep desondanks in een heel prettige sfeer. Met Hans de Jong en Peter Pannekoek heb ik vorig jaar een heel leuk jaar gehad met N.I.V.O. JO19-1. Thijs Vos, Dennis van Heusden en Tim van Kollenburg hebben vorig jaar de stap van N.I.V.O. naar Brakel gemaakt. Ook van hen hoor ik alleen maar positieve verhalen.

Er waren ook andere clubs geïnteresseerd en met name één optie sprak me ook aan. Ik wil tot slot in principe zo hoog mogelijk voetballen. Ik heb dus best even getwijfeld. Maar uiteindelijk ben ik op mijn gevoel afgegaan. En als ik hoor hoe de jongens van het elftal reageerden op het nieuws dat ik volgend jaar weer bij deze club ga spelen…. weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Wat denk je bij Brakel aan te treffen?
Het huidige eerste elftal is een hele leuke, talentvolle groep. Ze doen het dit jaar heel goed. En dat is knap na zo’n vervelend vorig seizoen. Er zit veel voetbal in en door de gemiddeld jonge leeftijd is er nog veel ‘rek’ in het elftal. En ik ken bovendien al veel jongens van vroeger, dat is fijn. Ik kijk ernaar uit om weer met hun te spelen. Maar Brakel is sowieso een fantastische club, al waren de supporters de afgelopen jaren best wel negatief over de prestaties van het 1e elftal. Ook wel begrijpelijk na de mindere resultaten. Sinds dit jaar wordt het wekelijks beter, dit is uiteraard ook terug te zien in de sfeer binnen de club.

En wat zijn je ambities?
Ik ben ambitieus en Brakel zal verwacht ik niet mijn eindstation zijn. Maar daar wil ik nu helemaal niet aan denken. Ik verheug me op het weerzien met de mensen die ik ken uit mijn jeugd.

Ik zie ook uit naar mijn eerste competitiedoelpunt op ‘Wembley’. Je zult van mij echter geen stoere uitspraken horen dat we zomaar kampioen worden. Daarvoor ben je van veel factoren afhankelijk. Ik wil gewoon veel spelen, belangrijk worden voor het team en vooral plezier hebben! En met steun van de hele club weet ik zeker dat we komend jaar mooie dingen gaan beleven aan ’t Veer!