Papendrecht sluit af met winst

0
102

In de laatste competitiewedstrijd in en tegen Woudrichem heeft Papendrecht met een 2-5 overwinning de vijfde plek in de tweede klasse F veiliggesteld. Het was de thuisploeg, die gelijk uit de startblokken schoot. Binnen 10 seconden was de eerste kans een feit. Na een pass van achteruit belandde de bal in de zestien van Papendrecht, waar een scrimmage ontstond met uiteindelijk een schot, dat net naast ging. In de 4e minuut kreeg Woudrichem nog een kans, maar na een aanval door het midden verdween het schot over het doel van keeper Timo Kurpershoek.

Na de openingsfase schakelde Woudrichem over op de zomeravondvoetbalstand. Papendrecht profiteerde daar volop van. Binnen twintig minuten was het net drie keer gevonden. Kilometervreter Rick Molenaar was de aangever van de eerste goal. Hij onderschepte een bal bij het uitverdedigen van Woudrichem, omspeelde de keeper en legde de bal panklaar voor Justin Beemsterboer, die met een schuiver de 0-1 aantekende. Nog geen minuut later was het Justin Beemsterboer, die een bal onderschepte. Hij ging richting de achterlijn en bezorgde met een strakke voorzet Jearlon Martina een niet te missen kans: 0-2. In deze fase van de wedstrijd kreeg Papendrecht alle gelegenheid om te voetballen en creëerde diverse kansen. De 0-3 viel in de 18e minuut. Deze keer was het Koen Lighaam die een bal onderschepte. Hij slalomde door de Woudrichem-verdediging en scoorde beheerst.

Woudrichem liet zich in het laatste kwartier ook nog even zien. Een vrije bal van de rand van de zestien kon door Timo Kurpershoek met een prima redding via de paal gered worden. De daaropvolgende counter eindigde eveneens met een bal op de paal. Toch was het Papendrecht, dat voor rust op 0-4 kwam. Het was weer Koen Lighaam die met een schot van de rand van de zestien zijn tweede doelpunt maakte.

Na de rust veranderde weinig aan het spelbeeld. Het was Koen Lighaam, die met zijn derde goal de 0-5 aantekende. Hij zette de voor hands toegekende strafschop om in een doelpunt. Dat was zijn vijftiende treffer van het seizoen, waarmee hij topscorer is van het team. In de 63e minuut deed Woudrichem nog wat terug. Een schot van twintig meter plofte achter Timo Kurpershoek. De 2-5 uit een counter van Woudrichem was voor de statistieken.

Papendrecht sluit de competitie af met een vijfde plaats. Met een etentje in Scheveningen, georganiseerd door voorzitter Hans Jonker en enig lid van de supportersvereniging Jop van der Lee, werd het seizoen in stijl afgesloten.