In Gesprek Met: Chahid Chaibi

0
364

De 28-jarige Chahid Chaibi heeft in het dagelijkse leven twee banen. De Papendrechter werkt zowel voor ASVZ als woningbegeleider als straat coach voor gemeente Papendrecht. Daarnaast is hij trainer bij VV Papendrecht en neemt de JO17-1 onder zijn hoede. Momenteel is hij bezig met de opleiding TC3 bij de KNVB. Wij spraken met Chahid over zijn carrière, zijn huidige team en wat hij in de toekomst wilt bereiken.

Bij Papendrecht in de JO13-1 speelde ik landelijk tegen clubs als PSV, NAC en Willem II, vertelt Chahid. Ook is hij met de JO19-1 Gepromoveerd naar de derde divisie. ‘’Dat was zeker leuk om mee te maken.”

“Ik heb vroeger altijd bij VV Papendrecht in de jeugd gevoetbald”. Vervolgens heeft Chaibi de stap gemaakt naar IFC, waar hij in de Hoofdklasse uitkwam met het eerste elftal. Daarna is hij bij DHV gaan voetballen, maar door blessureleed lukte het niet meer om op het hoogste niveau te voetballen.

‘’Het is nu drie jaar geleden dat ik samen met een vriend bij VV Papendrecht training ben gaan geven”. Chaibi is nu al minstens vier jaar actief bij Papendrecht. ‘’Ik ben begonnen met training geven aan de JO15-3. Het jaar daarop heb ik de JO17-2 en de JO9-3 getraind. Momenteel ben ik trainer van de JO17-1 waarin we bovenin meedraaien.” Volgend jaar wordt Chahid trainer van de JO19-1 die Roteert in de hoofdklasse.

De straatcoach vertelt dat hij specifiek heeft gekozen voor VV Papendrecht, omdat hij zich vertrouwt voelt met de club. “De mensen van de club staan altijd voor me klaar.” Verder kent Chahid veel jeugdspelers bij de club. “Er is niks mooiers om de mensen die je kent naast begeleiden op de voetbalvereniging ook te begeleiden op sociaal vlak.”

De 28-jarige trainer heeft een aantal doelen voor zichzelf gesteld. Zo wil hij graag binnen 4 jaar aan de slag kunnen bij de jeugd van een BVO-club.

“Het huidige team wat ik training geef gaat het super goed mee.” De JO17-1 staat bovenaan en hebben nog maar drie wedstrijden te gaan, voordat ze het kampioenschap kunnen vieren. In het team van Chahid zitten een aantal (jonge) spelers die potentie hebben om in het eerste of misschien bij een BVO club te voetballen.

Voor de wedstrijd van 26 mei uit tegen Unitas verwachtte Chahid te winnen met maar liefst 1-3. “Ik verwacht een hele boeiende wedstrijd. Het zijn natuurlijk twee ploegen die van voetbal houden en aardig een balletje kunnen rond spelen.” Chaibi was al bezig om een tactisch wedstrijd-plan te maken, waarmee er die avond al getraind ging worden. De wedstrijd is uiteindelijk geeidigd met een 1-2 winst voor de JO17-1 van VV Papendrecht.