In gesprek met: Vincent Wijmans

0
106

Deze keer: Vincent Wijmans, jeugdvoorzitter van Kozakken Boys. Tegenwoordig voetbalt hij niet meer. Vroeger heeft hij uitsluitend bij Overmaas zijn wedstrijden gespeeld, tevens heeft hij in het zaalvoetbalteam van de Erasmus universiteit gespeeld en is hier zelfs een keer kampioen mee geworden. De geboren Rotterdammer heeft in Werkendam zijn plek gevonden.

 ‘Zorgen dat het jeugdbeleid voor iedereen duidelijk is en op de goede manier wordt uitgevoerd.’ Vincent Wijmans zorgt er o.a. voor dat er leuke activiteiten worden geregeld en dat er voorlichtingsavonden worden georganiseerd. Vrijwilligers zijn nog wel altijd een probleem, bij elke voetbalclub. ‘Bij Kozakken Boys hebben we een flinke club vrijwilligers, maar hij breidt alleen niet uit. We willen steeds meer, maar dat komt altijd weer bij dezelfde mensen terecht.’ Dit jaar is er bij de club een vrijwilligersbeleid ingediend, waarbij elk lid een steentje bijdraagt om dingen voor de club uit te voeren.

De manager van Bi-Life heeft zelf alleen bij Overmaas uit Rotterdam gevoetbald. Daarnaast heeft hij ook in het zaalvoetbalteam van de Erasmus Universiteit gespeeld. ‘Ja met dat zaalvoetbalteam hebben we best veel mee gewonnen en zijn we zelfs een keer kampioen mee geworden, dat was wel een hoogtepunt voor mij.’ Vincent Wijmans was, toen hij naar Werkendam verhuisde, niet direct meer met het voetbal betrokken. Hij was namelijk meer betrokken bij de tennis. Toen zijn zoontje ging voetballen en er geen trainer was voor zijn team, stapte hij automatisch naar voren. ‘Dit heb ik gedaan, omdat voetbal toch wel echt de sport is waar ik van houd.’

‘Zelf heb ik een eigen bedrijf genaamd Bi-Life in Rotterdam waar we mensen ondersteunen in hun fysieke en mentale gesteldheid, dit doen we dan bij spelers van Excelsior en hebben dit laatst ook bij Kozakken Boys gedaan. Bij de club zijn er een aantal jongens die het geluk hebben om in de selectie mogen voetballen, maar het grootste deel speelt in de andere teams en spelen echt voor het plezier.’

‘Bij de thuiswedstrijden van het 1e elftal ben ik er altijd bij, uitwedstrijden wat minder. Thuiswedstrijden vind ik altijd een hele happening op sportpark de Zwaaier, zeker tegen de aansprekende tegenstanders.’ De huidige trainer van de hoofdmacht van Kozakken boys is oud-profvoetballer Danny Buijs. Wijmans gaf aan een goede band te hebben met de trainer. ‘Ik heb respect voor de manier om hoe hij dingen aanpakt bij Kozakken Boys en zich dit vertaald naar hoe hij de stap naar het betaalde voetbal gaat maken.’  Danny Buijs heeft 4 mooie jaren gehad bij Kozakken Boys en maakt nu de verdiende stap naar FC Groningen.

Deze zaterdag is de absolute topper in de Tweede divisie, als Kozakken Boys het mag opnemen tegen vv Katwijk. Bij winst is de club uit Werkendam kampioen en zal er gepromoveerd worden naar de Eerste Divisie. Bij gelijkspel of verlies, kan Kozakken Boys alleen promoveren door de nacompetitie te overleven. Afgelopen zaterdag had het team van Danny Buijs een slippertje tegen AFC uit Amsterdam, maar door het verlies van Katwijk tegen HFC blijft het spannend en is de strijd om de titel nog altijd onbeslist.