Speelster Naomi Pesman uitgegroeid tot waardevolste speelster

Bristol speelster Naomi Pesman kwam vorig seizoen binnen als een talentvolle speelster. Ondertussen is ze uitgegroeid tot een waardevolste speelster binnen de selectie dankzij haar ontwikkelingen.

“Ik ben er tussen mijn veld vereniging en zaalvoetbal een heel jaar uit geweest”, aldus Pesma. De Bristol speelster koos er aan het begin van het vorig seizoen voor om de draad toch weer op te pakken. Ik was gewoon echt even het plezier kwijt in het voetbal. Gelukkig heb ik de stap gemaakt om in de zaal te gaan spelen.

In het begin was het even wennen zeker het bal tempo en het lopen zonder bal was lastig, maar ik heb me mogen ontwikkelen in de zaal door het vertrouwen van de coach. “Ik kende al een paar speelsters toen ik bij Bristol kwam. Dat is veel lekkerder binnenkomen bij een club dan wanneer je helemaal niemand kent. Het was ook wel lekker dat teamgenoten het meteen in me zagen zitten.

Dat merkte ik aan de manier waarop ik betrokken werd in het spel. Ik voelde en voel het vertrouwen van de staf en mijn medespeelsters. Ik ben natuurlijk een speelster die veel voor het doel komt en kan scoren. In vergelijking met de jaren voor het zaalvoetbal ben ik sowieso beter geworden met mijn techniek, vindt Pesman, “Fysiek ben ik veel sterker geworden en ik ben ook beter aan de bal. In het zaalvoetbal leer je sneller te handelen.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

WK-Praatjes: Marokko en Portugal zitten bij de laatste acht

De laatste achtste finales zijn gespeeld en daarmee zijn alle kwartfinales bekend. Vandaag kijken we terug naar de laatste...

Van Hooijdonk van Bavel is harde werker van beroep

Een harde werker, op en buiten het veld. Met een kwekerij in champignons weliswaar een andere tak van sport,...

Sv Smerdiek VR30+ heeft bijzondere manier om op te warmen

Vandaag gaan we in gesprek met Roxanne van Iwaarden van de vrouwen van SV Smerdiek. Roxanne is op haar...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.