Drechtstreek gelijk tegen Heukelum

0
74

PAPENRECHT – De laatste wedstrijd van het seizoen is voor Drechtstreek geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Voor beide ploegen gold dat hun topscorers beiden twee doelpunten toevoegden aan hun totaal. Voor de eindstand had dit geen gevolgen en beide ploegen spelen volgend jaar weer in de 2e klasse.

De wedstrijd begon in een rustig tempo. In de beginfase zorgde Menno Beusekamp namens Heukelum voor enkele gevaarlijke momenten en werd een kopbal van Ferry Meijdam onschadelijk gemaakt door doelman Joris Moesman. Voor Drechtstreek schoot Michael Slingerland rakelings langs de paal. Na ruim een kwartier spelen kreeg Drechstreek een goede kans om op voorsprong te komen maar de strafschop van Damien Vereecken belandde op de paal. Kort voor rust kopte Ferry Meijdam een kansrijke bal net over het doel en een schot van Damien Vereecken schampte te lat boven doelman Yoeri van ’t Pad. Zo werd de rust bereikt  met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft ontstond er wat meer vuur in het spel. Er kwamen wederzijds enkele aardige kansen en het was wachten op de eerste goal. Die kwam in de 65ste minuut van  de voet van Ferry Meijdam. Heukelum kwam daarna tot enkele gevaarlijke aanvallen maar de Drechtstreek verdediging hield prima stand. Kort nadat Max Voogelaar in het veld was gekomen voor Randy Kroos bracht hij Michael Slingerland in stelling maar die miste nipt. De 1-1 viel korte tijd later toch toen Slingerland op aangeven van Jillroy Ruiz de bal achter de doelman kopte. Een kwartier voor tijd kwam Drechtstreek op voorsprong toen Luuk Bouw een assist gaf op topscorer Slingerland, die hiermee zijn 22e competitie doelpunt scoorde. Slechts een paar minuten later trok Ferry Meijdam de stand weer gelijk en gezien de het vertoonde spel werd de wedstrijd afgesloten met een uitslag die gezien het vertoonde spel terecht was: 2-2

Topscorer Michael Slingerland verlaat na één seizoen de Oostpolder club om terug te kleren naar Groote Lindt. Behalve Slingerland verliest de ploeg nog enkele spelers want ook Patrick Kunst, Damien Vereecken en Randy kroos zijn niet meer beschikbaar voor het eerste elftal. Het volgende seizoen zijn er dus anderen die in het elftal ingepast moeten worden.

Voor alle ploegen is het nu afwachten wat de nacompetitie voor gevolgen zal hebben voor de indeling van het nieuwe seizoen. Hoe doen bijvoorbeeld Hardinxveld, Meerkerk, Streefkerk, de Zwerver en De Alblas het en wie blijven er over? Pas als de nacompetitie is afgrond zal bekend zijn welke tweede klassers in onze regio over blijven. Papendrecht en Drechtstreek hopen natuurlijk dat ze in dezelfde afdeling kunnen blijven, maar het blijft wachten tot de KNVB half juli de nieuwe indeling bekend maakt.