Papendrecht pakt de eerste punten in de 1e klasse

0
112

Met een 3-0 overwinning op Oranje Wit heeft Papendrecht tijdens het debuut in de eerste klasse direct de eerste drie punten gepakt. Jay Luciano was de grote man met drie treffers. Het eerste kwartier op het Slobbengors was niet echt opwindend. Beide ploegen oogden wat nerveus. Geen van de spelers kon voor gevaar zorgen. De eerste vlotlopende aanval van Papendrecht was wel meteen raak. Jay Luciano werd door Xavier Leenheer weggestuurd. De aanvaller was zijn directe tegenstander te snel af, kwam alleen voor Luc Francissen, de goalie van Oranje Wit, en haalde verwoestend uit. Het schot spatte op de lat uiteen, waarna Koen Lighaam de bal oppikte en zich prima vrijspeelde. Zijn schot kwam op de paal. De rebound was een prooi voor Luciano, die de bal vervolgens in het dak van het doel roste.

Na de openingstreffer was Oranje Wit het even kwijt, waardoor Papendrecht de nodige kansen kreeg, maar voor rust kwamen de rood-zwarten niet meer tot scoren. De laatste 10 minuten had Oranje Wit de overhand. Dit leidde tot verschillende kansen. In de 40 e minuut kon op de rechterkant Cézary van Es alleen richting Roy RIjntjes. Met een prachtige redding behoedde hij zijn ploeg voor de gelijkmaker. In de daaropvolgende counter van Papendrecht kon Justin Beemsterboer richting de Oranje Wit-goal. In het zestienmetergebied raakte hij de controle over de bal echter kwijt, waardoor Francissen in kon grijpen. De volgende kans was voor ex-Papendrechter Jearlon Martina. Hij verscheen alleen voor Roy Rijntjes, maar opnieuw voorkwam de Papendrecht-doelman de gelijkmaker. Niet veel later was het Gilberto Da Silva, die zich in het strafschopgebied van Papendrecht vrijspeelde. Zijn schot belandde op de vuisten van Roy Rijntjes.

Papendrecht startte slordig na rust en leed het nodige balverlies. Hierdoor had Oranje Wit wat meer balbezit, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de gasten niet. Na een kwartier nam Papendrecht het heft in handen. Dit resulteerde in enkele kleine kansen. Toch was het Oranje Wit, dat bijna scoorde. Een aanval over rechts eindigde bij aanvoerder Mike Langerak, die hard op doel schoot. Wederom redde Roy Rijntjes prima. Aan de andere kant kon Jay Luciano alleen richting het Oranje Wit-doel, maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt door Francissen.

Na bijna vijf kwartier voetballen was het dan toch raak voor Luciano. Een afvallende bal uit een corner werd opgepikt door Jarden van Ek. Zijn voorzet werd onberispelijk binnengekopt door de volledig vrijstaande Jay Luciano. Een minuut later kreeg Sven van der Net, na een actie van Justin Beemsterboer, een schietkans op de rand van de zestien. Zijn schot verdween net over het doel. In minuut 77 gooide Jay Luciano met zijn derde doelpunt de wedstrijd op slot. Door een mooie combinatie op de linkerkant werd Koen Lighaam vrijgespeeld. Zijn pass op Jay Luciano was perfect.
Alleen voor Francissen volmaakte hij zijn hattrick.

In de 81 e minuut was Oranje Wit dicht bij de eretreffer, maar het schot van Mike Langerak belandde op de paal. Vlak voor tijd kreeg Jarden van Ek een vrije kans om zijn prima wedstrijd te bekronen met een doelpunt. Hij raakte de bal echter half, waardoor Francissen de bal simpel kon oppakken. Na het affluiten van scheidsrechter Van de Rest waren de eerste punten in de eerste klasse een feit.

Opstelling: Rijntjes, Baars (Dupuis), Kamerling, Goodett, Van Ek, Leenheer, De Zeeuw (Saffignani),
Van der Net, Luciano (Van Wijk), Beemsterboer, Lighaam.

Onderschrift foto: Man van de Wedstrijd Jay Luciano schuift zijn derde treffer onder de Oranje Wit-