Desk hard onderuit tegen promovendus Roosendaal

0
82

De competitie is weer begonnen en DESK speelde de eerste wedstrijd van het seizoen op sportpark Eikendijk. Thuis tegen Roosendaal waar het de laatste confrontaties altijd wist te winnen, behalve in het seizoen 2016-2017 waar het 0-0 speelde. DESK niet okselfris start met de jongst spelende doelman uit de geschiedenis van de club: Tony v/d Ark. De zestienjarige doelman van DESK kende een uitstekende week en werd geselecteerd door Tom Heijkoop. Tony speelde in de jeugd bij bvo’s als RKC, Willem II en PSV en maakte vandaag zijn minuten in DESK 1 onder de lat bij het eerste van DESK.

Roosendaal promoveerde afgelopen seizoen ook uit de Derde Klasse evenals DESK. In de eerste minuut is het DESK dat gelijk de deksel op de neus krijgt en een tegentreffer moet incasseren. Het is Roosendaal dat via de rechterflank in de aanval trekt. Rens van Heijst is zijn directe tegenstander kwijt die de zestien meter binnen kan trekken en de bal onder de uitkomende goalie V/d Ark door kan schuiven.

DESK direct op een 0-1 achterstand. In de 8e minuut voorkomt Tony v/d Ark met een geweldige safe op de grond dat DESK niet verder op achterstand komt. De linksbuiten van Roosendaal kan een-op-een door richt Tony, die de bal voor de instormende aanvaller uit Roosendaal klemvast weet te pakken. Vanaf de Kaatsheuvelse kant is het Mounir Mamaar die met een volley de keeper uit Roosendaal probeert te verschalken. Helaas voor Moen weet deze doelman de inzet van hem klemvast te pakken.

In de 13e minuut is het de jarige kip, Koen van Baardwijk, die een corner voor DESK terug gelegd krijgt en vanaf een meter of 20 verwoestend uit haalt. De leren knikker spat tegen de touwen buiten bereik van de doelman van Roosendaal. DESK weer op gelijke hoogte met Roosendaal. Na twee minuten is de honger op een voorsprong voor DESK gestild als Roosendaal wederom op voorsprong komt. Roosendaal is voor de derde keer op de helft van DESK in de aanval en komt via de linkerkant van het veld op voorsprong. Defensief op de flanken schuttert DESK en daar profiteert de tegenstander van DESK optimaal van.

DESK weer dreigend met Mounir Mamaar in de aanval. Mounir wordt diep gestuurd vanaf rechts en trekt in volle sprint met een verdediger van Roosendaal aan zijn zij richting het doel. De keeper van Roosendaal komt uit zijn doel en deze weet de lobbal van Moen uit de lucht te plukken.

Na een korte drinkpauze in de 22e minuut is het Roosendaal dat er razendsnel uitkomt over links. Met een scherpe lage voorzet wordt de spits van Roosendaal bereikt die eenvoudig de 1-3 binnen kan tikken. Voor DESK is het Daan van Loon die bijna de aansluitingstreffer op zijn pantoffel heeft. Een van richting veranderde bal valt voor de voeten van Van Loon die een-op-een op de goalie af kan stormen. De schuiver van Daan wordt gekeerd door de uitkomende doelman en de kans voor DESK is verkeken.

Niet veel later is het Koen van Baardwijk die vanaf de linkerkant van het veld met een afgemeten voorzet Mounir Mamaar bereikt die vrij staat bij de tweede paal. Mounir weet de bal niet te drukken en jaagt de bal over het doel van Roosendaal. Nicky van Ooijen weet de rechtsbuiten van DESK met een heerlijke crosspass te lanceren. Mounir controleert de bal en wordt in de loop vast gehouden door de back uit Roosendaal die daarvoor een prent gepresenteerd krijgt. De vrije trap die volgt levert voor DESK weinig op.

Op slag van rust komt DESK terug nadat Rens van Heijst vanaf links de spits van DESK, Thijs Emmers, inspeelt. Mathijs controleert de bal en ziet Mounir Mamaar in komen lopen. Thijs legt de bal op een presenteerblaadje terug op Mounir die vanaf een meter of twintig keihard uithaalt. De streep van Mounir spat tegen de touwen en DESK komt terug op 2-3.

Na rust is het gelijk Roosendaal met een beste kans. Een diepe bal op links dreigt over Tony v/d Ark gelobt te worden, maar gaat over het doel van DESK. Na rust worden de uitgeslapen rechtsback Dylan Roovers en op links in de achterhoede Justin v/d Ark in de ploeg gebracht voor Bas van Boxtel en Rens van Heijst. DESK bijna met de gelijkmaker als een vrije trap in de zestien wordt gedraaid en door Rick van Enkhuizen breed gekopt wordt. De dropkick van DESK spat hard op de deklat en de kans op de 3-3 is verkeken.

Met nog 25 minuten te spelen verlaat Daan van Loon het veld voor Rick Vervaart. Het is Roosendaal dat via de rechterkant in de aanval trekt en beheerst weet af te ronden. Tony voor de vierde keer deze middag geklopt. Roosendaal dat effectief en dodelijk is als het op de helft van DESK in de aanval trekt weet de kansen die het krijgt voor 75% te verzilveren. De ploeg van Tom Heijkoop loopt achter de feiten aan en kent geen verdedigend antwoord op de aanvallen van Roosendaal.

Het is aan Tony v/d Ark te danken dat DESK niet op een veel grotere achterstand staat. Opnieuw onderscheidt de zestienjarige goalie uit Kaatsheuvel na het keren van een vlammend schot in de korte hoek door Roosendaal. Met nog een kleine 10 minuten op de klok is het de doelman van Roosendaal die de jarige van Baardwijk onder het gras schoffelt. De medewerker van de plantsoendienst wordt bestraft met een penalty door de leidsman deze wedstrijd. Mounir Mamaar achter de bal, jaagt deze hard links richting de hoek en ziet dat de doelman zijn inzet weet te keren.

Ook vanaf 11 meter weet DESK geen vuist te maken en ziet het de aansluitingstreffer als sneeuw voor de zon weg smelten. In de laatste minuut moet Tony v/d Ark nog vol aan de bak als ook Roosendaal een vrije trap vanaf 11 meter mag gaan nemen. De penalty voor Roosendaal wordt snoeihard binnen gevlamd en de eindstand is daarmee 2-5.

DESK had de rentree in de Tweede Klasse anders voorgesteld en gaat keihard onderuit tegen mede promovendus Roosendaal. Volgend weekend mag de ploeg van Tom Heijkoop het opnieuw proberen. Dan tegen de koploper WSC uit Waalwijk dat met 3-0 te sterk was tegen FC Tilburg.

Verslag: Dieter Cleijn