Papendrecht klimt naar linkerrijtje na 3e zege op rij

0
292
VV Papendrecht

Op zaterdag 16 maart speelde Papendrecht uit tegen Brielle. De thuisploeg stond net onder de streep maar had net zoveel verliespunten. In saaie wedstrijd, die pas in de slotfase tot leven kwam, pakte Papendrecht voor de derde keer op rij de volle buit.

De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Twee ploegen die achteruit hingen, matig voetbal en veel foute passes. Een bal op de paal van Brielle en een bal op de lat van Papendrecht waren de enige noemenswaardige momenten.

Na de rust kabbelde de wedstrijd aanvankelijk rustig verder. In een wat mindere fase van
Papendrecht kwam Brielle enige keren gevaarlijk door. In de 65e minuut leidde dat tot de 1-0. Een voorzet van de rechterkant werd met een bekeken volley afgerond door Jordy Braber.

Na het doelpunt was Papendrecht even van slag maar herpakte zich in het laatste kwart. De gasten drukten Brielle verder naar achter, kregen mogelijkheden en kwamen in de 80e minuut op gelijke hoogte. Na aangeven van Justin Beemsterboer verscheen Lorenzo van Wijk dankzij een geweldige actie alleen voor Brielle keeper Nigel Keehnen en schoof
vervolgens de 1-1 binnen.

Daarna ontbrandde de wedstrijd. Beide ploegen zochten de aanval waardoor aan beide kanten mogelijkheden ontstonden op de voorsprong. Toen in de 88e minuut scheidsrechter Jaggan naar de stip wees, zakte bij de supporters van Papendrecht de moed in de schoenen. Vlak daarvoor had centrale verdediger Cees Baars in een duel op de achterlijn in de ogen van de scheidsrechter een overtreding gemaakt. Routinier Lex van Dommelen wist wel raad met het buitenkansje en jaste de bal in de kruising: 2-1.

Met de moed der wanhoop ging Papendrecht op zoek naar de gelijkmaker. Eén van de
aanvallen eindigde in de zestienmeter waar de bal vervolgens als in een flipperkast voor
diverse voeten terechtkwam zonder dat er een schot op doel volgde. Uiteindelijk was het
invaller Wesley Tilroe die de bal oppikte en na een prima actie de bal achter Nigel Keehnen
schoot. Terwijl de Papendrechtse fans opgelucht ademhaalden en met hun gedachten al bij
een mooi gelijkspel zaten, viel zowaar nog de 2-3.

In één van de laatste aanvallen werd de bal in het strafschopgebied van Brielle gebracht. Na een scrimmage viel de bal voor de voeten van Lorenzo van Wijk die met een verwoestend schot de winnende binnenschoot. Niet veel later floot scheidsrechter Jaggan voor het einde. Een mooie zege waar een gelijkspel misschien terecht was geweest maar dat maakt het niet minder mooi.

Door de overwinning staat Papendrecht nu in het linkerrijtje. De komende twee weken heeft de ploeg geen competitieverplichtingen. Op zaterdag 6 april volgt de uitwedstrijd tegen nummer 2 Spijkenisse.

Klik op vv Papendrecht voor meer informatie over de club.
Klik op vv Papendrecht voor meer artikelen over de club.