NSVV morst twee punten tegen Sliedrecht

0
162
NSVV - Sliedrecht

NSVV was de beter voetballende ploeg en had alle kans om net als bijna alle andere teams in deze competitie gewoon drie punten mee te nemen uit Sliedrecht. Tweemaal was er een miskleun aan NSVV-zijde op psychologisch belangrijke momenten en hierdoor kwam Sliedrecht tweemaal op voorsprong.

Net zoveel keer kwam NSVV verdient terug en miste daarna een penalty. Het laatste half uur maakte beide teams er daarna een spektakelstuk voor de neutrale toeschouwer van, maar de vele kansen aan beide zijden werden daarna niet meer benut. De Numansdorpse supporters dropen teleurgesteld in de 2-2 eindstand af.

1e helft

In de eerste helft begon NSVV geweldig. Er was direct een vrij trap van Jasper Huisman die goed terug werd gekopt door Jeroen Voshart en Boyd van Andel zag zijn inzet net door een verdediger naast getikt worden. De daaropvolgende corner kwam bij Mitchel Louwerens, die zijn schot met een mooie krul op de lat zag belanden. NSVV had de bal de eerste twintig minuten en er was geen vuiltje aan de lucht voor NSVV. Het eerste doelpunt van Sliedrecht kwam toch uit de lucht vallen. Een vrije trap werd snel genomen op de diepgaande rechtsback van Sliedrecht. Een NSVV-aanvaller was bij de les en kon de bal onderscheppen.

Waarschijnlijk was de gedachte al bij de vervolgactie, want de bal werd half geraakt en belande precies voor de voeten van de diepgaande rechtsback van Sliedrecht. De NSVV-verdediging was uit positie en de rechtsback legde de bal eenvoudig op de voor het doel geheel vrijstaande Sliedrecht spits Nordin el Hassani. Eenvoudig kon hij Sliedrecht op voorsprong brengen. Sliedrecht tankte vertrouwen uit dit cadeautje en ging beter tegenstand bieden.

Net voor rust kwam er toch gerechtigheid. Mitchel Louwerens draaide een corner zo goed in dat de Sliedrecht keeper alle moeite had om een direct doelpunt te voorkomen. De keeper tikte de corner tegen de lat en in de rebound kon Quinton Burk de bal inkoppen. Snel daarna kwam het rustsignaal. Op een lekker moment had NSVV een gevoelige tik uitgedeeld. NSVV kon weer met een schone lei aan de tweede helft beginnen. De supporters van NSVV hadden er alle vertrouwen in dat de beste ploeg vanzelf zou komen bovendrijven.

2e helft

In de tweede helft begon NSVV met een miscommunicatie tussen rechtsback Lars van der Heiden en keeper Jarmo Hartgers. Beide dachten waarschijnlijk dat de ander de bal wel zou hebben. De derde die er in dit geval mee vandoor ging was Sliedrecht speler Cedric Tokromo. Hij zei dankjewel en tikte de bal langs Jarmo in het doel. Sliedrecht ontving weer een boost en NSVV wilde snel de euforie van Sliedrecht de kop in drukken. Binnen een paar minuten was het weer gelijk. De eerste kans was voor Finn Langerak. Alleen voor keeper Jasper Sprong lukte het niet om hem te verschalken. De mooiste aanval van de middag werd wel benut. Na een mooie combinatie speelde Kjetil Mol de diepgaande Mitchel Louwerens vrij. In het strafschopgebied aangekomen schoof Mitchel de bal langs de keeper en via de binnenkant van de paal in het doel. De stand was weer gelijkgetrokken, 2-2.

Met nog veertig minuten te spelen kon NSVV werken naar de overwinning. Idee op dat moment was dat als NSVV op voorsprong komt het verzet van Sliedrecht wel gebroken zal zijn. Hoe mooi is het dan dat een verdediger van Sliedrecht de fout in gaat en scheidsrechter Killy Mandemakers een strafschop aan NSVV toekent. Aanvoerder Mitchel Louwerens ging achter de bal staan. Zijn inzet was hard, maar naast het doel. Voor Sliedrecht ging de zon weer schijnen en ze kregen er weer zin in.

Het laatste half uur werd een spektakelstuk waar NSVV niet op zat te wachten. NSVV had drie grote kansen, maar Sliedrecht ook. De drie grote kansen voor NSVV was tweemaal een perfect gegeven voorzet van Jasper Huisman. Tweemaal werd vergeten de voorzet te promoveren tot doelpunt. Jeroen Voshart heeft al menig van dergelijke vrije kopkansen erin gekopt, maar vrij bij de tweede paal kopte hij net naast. De tweede keer was het de beurt aan Wessel van Haren. Ook Wessel is de man die je in dergelijke posities wilt krijgen, maar ook Wessel kopte de bal naast.

Laatste grote kans was voor Jeroen Voshart, maar dit had hij zelf niet in de gaten. De verdediging van Sliedrecht miste een voorzet en Jeroen rekende daar niet op. Bij de tweede paal kwam hij er te laat achter dat dit een levensgrote kans was om de bal simpel binnen te tikken.

Na de wedstrijd bleek NSVV wel een plekje gestegen te zijn op de ranglijst, maar dit hadden gewoon drie plekken kunnen zijn als NSVV gewonnen had. Er is natuurlijk niets aan de hand en NSVV heeft alleen niet de mogelijkheid gegrepen om wat meer rust in de klassering richting het einde van het seizoen te creëren. Positieve is dat NSVV onder druk vaak goed voor de dag komt en volgende week er weer eens een thuiswedstrijd op het programma staat. In de ranglijst van alle thuiswedstrijden staat NSVV 3e van boven en in dezelfde ranglijst van alle uitwedstrijden staat NSVV 3e van onderen. De thuiswedstrijd komende zaterdag is tegen BVCB waar uit gelijk tegen gespeeld is. Achterstand op BVCB is slechts 1 punt. Kom allen kijken hoe NSVV met stip gaat stijgen op de ranglijst.

Klik op NSVV voor meer informatie over de club.
Klik op NSVV voor meer artikelen over de club.