Papendrecht hervat competitie met zege

0
122

Zonder heel groots te spelen heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 19 januari de eerste competitiewinst van 2019 behaald. Tegen Zwaluwe, de ploeg van oud-speler en oud-trainer Vincent de Klerk, werd op het thuiscomplex een 4-1 overwinning geboekt. Hierdoor zijn de rood-zwarten naar de 4e plek op de ranglijst gestegen. Na het prachtige eerbetoon en de minuut stilte voor de zoon van ploeggenoot Edinho Goodett, was de in het wit spelende thuisploeg niet gelijk bij de les. Dit resulteerde binnen 30 seconden in een strafschop voor de bezoekers, die feilloos benut werd: 0-1. Papendrecht wist gelijk, wat het te doen stond.

Op het zware veld draaiden de Papendrechters de bezoekers vervolgens fors de duimschroeven aan. Ondanks het veldoverwicht was het alleen Stephan Bravenboer, die voor de rust het net wist te vinden. Na een flink aantal grote kansen onbenut gelaten te hebben, werd na een kwartier in de tweede helft door de 2-1 van Djerrel Saffignani het verzet van Zwaluwe definitief gebroken. Een paar minuten nadat Jearlon Martina het veld betreden had, maakte de invaller 3-1. Stephan Bravenboer zorgde vervolgens met zijn tweede treffer van de middag voor de 4-1. Even voor half 5 floot de uitstekend leidende scheidsrechter Van den Besten voor de laatste maal.

Volgende week wacht de pittige uitwedstrijd tegen Wilhelmina’26. De ploeg uit Wijk en Aalburg boekte op de eerste speeldag van dit jaar eveneens een thuiszege. Op 2 februari staat op het Slobbengors de topper op het programma tegen koploper Roda Boys/Bommelerwaard. Die zaterdag zal ook het speciale jubileumlogo ter ere van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht in 2020 gepresenteerd worden.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Bravenboer, Van der Net, Saffignani (Brown), Beemsterboer (Martina), Lighaam.

Onderschrift foto: Indrukwekkend eerbetoon aan de zoon van ploeggenoot Edinho Goodett.