Drechtstreek speelt gelijk tegen Brederodes

De laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft eindigde zaterdag voor Drechtstreek opnieuw in een gelijkspel. In Vianen kwamen de mannen van Bart Toom niet verder dan een 1-1 remise. De ploeg kwam wel voor te staan maar moest kort voor het eind toch een tegendoelpunt incasseren.

Drechtstreek verscheen op het veld in een opstelling zonder een flink aantal geblesseerden. Coach Toom was hierdoor gedwongen om te starten met een aantal jeugdige spelers uit het tweede elftal en een A-junior. Die junior, David Kluver, leek zelfs even matchwinnaar te worden want hij scoorde na acht minuten in de tweede helft de 1-0 voor zijn ploeg.

In het eerste deel van de wedstrijd was er voor het publiek weinig te genieten. Beide ploegen zochten naar mogelijkheden maar ondanks de flinke inzet van beide ploeg ontbrak het aan vuurwerk. Drechtstreek had in die fase een licht veldoverwicht en doelman Joris Moesman werd zelden echt belaagd. De meeste wapenfeiten vonden plaats voor het doel van de jonge Brederodes doelman Bastian Spriel. Een keer belandde een corner van Yunus Ekiz zelfs in het doel maar de overigens goed leidende arbiter Pieter van Veelen keurde het doelpunt af. Voor het andere doel ontstond een gevaarlijke situatie toen Mike de Groot een vrije trap mocht nemen net buiten het strafschopgebied. Zijn schot werd echter tot corner verwerkt en leidde niet tot een doelpunt.

In de tweede helft kwam er wat meer fanatisme in he spel. Kort na rust moest Joris Moesman reddend optreden om een goede kans van Brederodes onschadelijk te maken. En in de 53ste minuut viel dan het doelpunt van debutant David Kluver die goed positie had gekozen voor het doel en die een voorzet over rechts fraai in kon koppen: 0-1. Dat doelpunt leek bij Drechtstreek voor wat ontspanning te zorgen want de ploeg bleef aanvallend regelmatig gevaarlijk worden. Mark Kunst kreeg enkele kansen maar kon niet doeltreffend worden. De jonge spelers van Drechtstreek – David Kluver, Stijn van de Berg en Jelle Schievink – werkten net als hun geroutineerde collega’s keihard om de voorsprong vast te houden maar geleidelijk aan ontstonden er meer kansen voor de fanatiek knokkende mannen van Brederodes. Vooral Mike de Groot liet zich gelden met enkele schoten op het doel maar het was enkele minuten voor tijd Bowan de Bruin die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht, 1-1.

Door het gelijke spel speelde Drechtstreek zich niet omhoog op de ranglijst terwijl directe concurrent Altena goede zaken deed door thuis EBOH met 2-0 te verslaan. Komende week speelt Drechtstreek thuis tegen NOAD’32 dat met 4-2 verloor van Woudrichem. Er is Drechtstreek veel aan gelegen om van NOAD’32 te winnen dus het is voor de ploeg te hopen dat coach Bart Toom met een inspirerende oplossing zal komen om zijn ploeg naar een overwinning te leiden. De wedstrijd in het Oostpolderpark begint om 14:30 uur.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Van Geest kan niet zonder FC ’s-Gravenzande

Henk van Geest is in het Westland bekend als DJ Henkie. Hij is ook een echt boegbeeld van de...

Stan Haanstra van VV Staphorst heeft vertrouwen in zijn ploeg

Vandaag spreken wij met Stan Haanstra, aanvaller van VV Staphorst. Haanstra heeft de jeugdopleiding van FC Groningen en Achilles...

‘Van vriendenteam naar eerste elftal’, Aldus Jaap Berendschot van UVV’40

Twee jaar geleden maakte Jaap Berendschot de overstap naar UVV'40. Niet om in het eerste te spelen, maar samen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.