Onderscheiden Jan de Bruijn blijft actief voor zijn ‘cluppie’ Schelluinen

0
368
Jan de Bruijn Schelluinen

Jan de Bruijn, inmiddels 76 jaar, werd door zijn vader Leen al op zeer jong leeftijd meegenomen naar sportpark Scalune. Het zal 1952 zijn geweest toen hij voor het eerst tegen een bal trapte. Voor Schelluinen-begrippen werd hij een prima speler en hij zou zijn deskundigheid daarna bij veel clubs als trainer overdragen.

SCHELLUINEN – Later werd De Bruijn, oud-voorzitter, een onmisbaar bestuurder bij zijn Schelluinen en nu nog is hij bijna dagelijks op het sportcomplex. Schelluinen is met ruim 1300 inwoners een van de kleinste kernen in de regio. ,,Daarom is het extra knap dat wij ons cluppie, dat door mijn opa Jan-Willem de Bruijn is opgericht, al ruim 77 jaar overeind houden. Het 75-jarig jubileum moeten wij vanwege corona nog vieren. De vereniging blijft klein. Het is elk jaar puzzelen, hoor. Gelukkig spelen wij dit seizoen de competitie met drie elftallen uit. Daarnaast hebben wij vijf jeugdteams in competitie.”

De Bruijn – hij is bij Schelluinen erevoorzitter en lid van verdienste – is vol lof over de nieuwe gemeente Molenlanden. ,,Ons mooie sportcomplex wordt verder gerenoveerd. Op dit moment ligt het tweede veld eruit en krijgt een nieuwe toplaag. Er komen nieuwe doelen en dug-outs. Volgend jaar is het trainingsveld aan de beurt, een jaar later volgt het hoofdveld.” Schelluinen heeft de ‘gouden pot’, ooit ontvangen van de voormalige gemeente Giessenlanden, nooit aangesproken. ,,Wij zijn daarom een kerngezonde club.”

Werkploeg
Doordeweeks maakt De Bruijn nog altijd deel uit van de werkploeg, die uit zes personen bestaat. ,,Op zaterdag ga ik bij mijn kleinkinderen kijken. Daarnaast speel ik nog mijn wekelijkse partijtje biljart.” Hij is uiteraard kleinzoon Frenkie de Jong niet uit het oog verloren. Onlangs was De Bruijn nog in Camp Nou voor de huldiging van Barcelona na het behalen van het kampioenschap van Spanje.

Natuurlijk houdt Jan de Bruijn het eerste elftal nauwlettend in de gaten. Na het pijnlijke verlies in de derby tegen GJS, moest de ploeg weer naar beneden kijken en was nog niet bekend of Schelluinen nacompetitie ging spelen. Schelluinen krijgt er komend seizoen met spits Nick Linnenbank (GVV’63), Jens van Baaren (Pelikaan), Emre Gulpinar (Heukelum), doelman Nick den Haan (Kozakken Boys) en Adem Kahraman (SVW) flink wat spelers bij. De ervaren Marcel van Steenis wordt de opvolger van trainer Richard van Gils. Bij Schelluinen staat de vierde generatie De Bruijn al klaar. Oud-speler Léon de Bruijn is nu assistent-trainer.

Onderscheiding
Uiteraard verdiende Jan de Bruijn voor al zijn werk voor de samenleving een koninklijke onderscheiding. Eind april is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Al jaren is hij vrijwilliger bij voetbalvereniging Schelluinen in verschillende functies. Hij was wedstrijdsecretaris en voorzitter en helpt nu als vrijwilliger bij het onderhoud, de kaartverkoop, bedient het scorebord tijdens wedstrijden, is gastheer, verslaggever voor de radio en ombudsman voor de club. Ook was hij voorzitter van Biljartvereniging Schelluinen en was de drijvende kracht als contactpersoon richting de gemeente en de KNBB. En dan wordt niet eens zijn inzet voor zijn kleinzoon Frenkie benoemd. Jarenlang bracht hij de huidige topspeler van Barcelona en het Nederlands elftal naar de trainingen bij Willem II.

Klik hier voor meer artikelen over VV Schelluinen.
Klik hier voor meer informatie over VV Schelluinen.