Colijn droomt stiekem nog altijd van meer

0
359
Willian Colijn-Wilhelmina'26

Lange tijd stond het onderin dichtbij elkaar. Maar zich echt zorgen maken om nacompetitie voor degradatie, deden ze bij Wilhelmina’26 dit seizoen eigenlijk niet. En dus hebben Willian Colijn en zijn ploeggenoten het abonnement op de tweede klasse weer met een jaartje verlengd. “Over het algemeen hadden we wel vertrouwen dat we het gingen halen.”

En dat is volgens de 30-jarige Colijn naar eigen zeggen maar goed ook. “Ik ben eigenlijk wel een beetje toe aan vakantie. Even rust, dan kunnen we weer!” Voordat het zo ver is, is het natuurlijk eerst tijd om terug te kijken. Op een toch degelijk seizoen. “In het begin waren we nog even bang dat het écht pittig zou worden. Toen hebben we te veel potjes weggegeven. Maar daarna werden we steeds stabieler.” En dus blijft de Waalwijker toch een klein beetje met een dubbel gevoel achter. “Uiteindelijk zijn we wel tevreden, toch hadden we misschien gehoopt op meer. Stiekem ergens een periode bijvoorbeeld.”

Eigen ding

Al is Colijn tegelijkertijd ook realistisch. “Veel andere ploegen in onze competitie, hebben meer te bieden dan wij. Wat dat betreft hebben we het gewoon goed gedaan.” Helemaal als je kijkt naar de vooraf gestelde doelstelling. “Wegblijven van die onderste plekken, veilig spelen en dan kijken naar meer. Dan had die periodetitel leuk geweest, dat was een beetje ons doel.” Dat laatste is dus niet gelukt, toch is Colijn allesbehalve ontevreden. “Ons samenspel en daarin dingen voor elkaar over hebben, is enorm gegroeid. Gedurende het seizoen werden we ook steeds fitter, dat heeft zeker meegespeeld.” Want, zo denkt hij. “Als iedereen fit is, wordt de concurrentie groter. Vanaf dat moment begon het te lopen.” Nadat ze bij Wilhelmina’26 eerst toch wel wat zoekende waren. “Wat past ons nou het beste? We wilden ons eigen spel spelen, voetballen van achteruit, en niet te veel aanpassen. Uiteindelijk vonden we daar een modus in.” Wat die was? Colijn legt het uit. “Afhankelijk van hoe het liep, konden we schakelen tussen 4-3-3 en 4-4-2, maar wel door ons eigen ding te blijven doen.” Onder leiding van Ömer Kaya dus. “Hij maakt niet alleen spelers beter, maar brengt ook sfeer in de groep. Dat is, zeker bij ons, wel een belangrijk dingetje.” Misschien ook wel meteen de reden dat Colijn er na al die jaren, nog altijd speelt. “Ik was een jaar of vijf, toen ik begon. Altijd hier gespeeld, op een uitstapje naar SV Capelle in 2017 na…” Dat avontuur was dan ook van korte duur. “Na één seizoen was ik weer terug in Wijk en Aalburg, miste het toch een beetje.”

Nieuwe positie

Desondanks, heeft de routinier geen spijt van zijn overstap toentertijd richting Sprang-Capelle. “Bij Wilhelmina sukkelde ik een tijdje tussen één en twee in, toen verloor ik het plezier. Dat was ik beu. Mijn ooms zaten bij Capelle en daar kreeg ik die kans in het eerste wel.” Plezier teruggevonden, missie geslaagd. Toch keerde hij dus alweer snel terug op bekend terrein. “Het is bij Wilhelmina gezelliger, dan bij menig club. Dat durf ik wel te zeggen.” Vooral ook buiten het veld. “De saamhorigheid, de sfeer en natuurlijk veel vrienden bij elkaar. De mensen zijn hier echt geïnteresseerd in je, ook over andere dingen dan de voetbal.” Al blijft dat onderwerp, stiekem natuurlijk altijd nog wel het leukste. Bijvoorbeeld om het te hebben over zijn nieuwe positie. “Eerst was ik altijd ‘back’, sinds dit seizoen sta ik vast centraal achterin.” En dat bevalt hem eigenlijk beter dan verwacht. “Het is wat eenvoudiger. Als het voetballend niet lukt, kun je in ieder geval je tegenstander gewoon uitschakelen.” Zijn sterke punten? “Voorop in de strijd, duels winnen én durven te voetballen.” Kwaliteiten die ze ook komend seizoen bij Wilhelmina maar wat goed kunnen gebruiken. “Hopelijk kunnen we het dan nog net iets beter doen dan die achtste plek.” Want aan ambitie bij Colijn geen gebrek. “Als er ooit nog eens een kans komt om hogerop te gaan, zou ik daar wel voor openstaan. Ik ben nog altijd zó fanatiek, dat ik wil gaan voor het hoogst haalbare. Maar je moet ook realistisch zijn, ik heb natuurlijk niet meer het eeuwige leven. Als het niet komt, zit ik ook helemaal prima hier!”

Klik op Wilhelmina ’26 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Wilhelmina ’26 voor meer informatie over de club.