Onderhoudsploeg is goud waard voor CVV Zwervers

0
292
cvv-zwervers-onderhoudsploeg

Drie keer per week meldt de onderhoudsploeg van Zwervers zich op sportpark Couwenhoek om gras te maaien, schoon te maken, reparaties te verrichten en de paden onkruid vrij te maken. “Eigenlijk doen we alles”, aldus Hans van Meer.

Van Meer is sinds een paar jaar coördinator onderhoud en facilitaire zaken. “Ik ben min of meer verantwoordelijk voor alles wat met het complex te maken heeft”, legt hij uit. Daarom ook volgen hij en zijn kompanen van de onderhoudsploeg de vervanging van het kunstgrasveld op het hoofdveld nauwlettend en met diepe interesse. Die operatie startte een paar weken geleden. “Het oude kunstgras was op”, zegt Van Meer. “Het was twaalf jaar oud, dat is het moment om het te vervangen.”

Het hoofdveld krijgt een nieuw kunststoftapijtje van het meest moderne soort. Van Meer: “Het oude veld was er zo uitgerold. Uiteraard doen wij dat niet, maar een extern bedrijf. Op papier duurt de vervanging zeven weken, maar we hebben de hoop dat het er sneller ligt. Dat was ook met veld 2, dat nog niet zo lang geleden is vervangen, zo. Na vijf weken konden we er weer op.”

Met een volle bezetting op zaterdag en trainingen op doordeweekse dagen is het voor Zwervers even inschikken met een veld minder. “Het is even behelpen, maar het duurt geen eeuwigheid”, weet Van Meer. “Het eerste elftal speelt twee wedstrijden op het tweede veld. Nee, de reclameborden gaan we niet overbrengen. Dat is een te grote klus, zeker omdat je weet dat deze situatie maar een paar weken duurt.”

Op korte termijn hoopt Zwervers een derde kunstgrasveld te krijgen. “We hebben nu nog drie normale grasvelden. Die moeten we goed bijhouden. Er komt nu een periode aan waarin we een paar keer per week moeten maaien.”

Zwervers nam het nieuwe complex op sportpark Couwenhoek acht jaar geleden in gebruik. Hoe mooi ook, onderhoud is nodig om het tiptop te houden. De onderhoudsploeg van de club is goud waard. “We zijn altijd actief op de maandag-, woensdag- en vrijdagochtend. Soms hebben we een groepje van acht, soms van zes, afhankelijk wat er gevraagd wordt. Op maandag maken we het complex schoon. Als je de bende soms ziet van het weekend, daar word je niet vrolijk van. We doen daarnaast allerlei verschillende klusjes. We repareren dingen en proberen de boel netjes te houden. Doe je dat niet, dan verpauperen de opstallen snel.”

Goede velden, een uitnodigende kantine, schone kleedkamers, ze zijn volgens Van Meer het visitekaartje van de club. “Mijn dochter heeft hier vroeger gevoetbald, mijn drie kleinzoons doen dat nu. Ik vind het belangrijk dat ook ik een steentje bijdraag aan de club. Het is met de werkploeg soms best door buffelen, maar we hebben het ook altijd gezellig en de lol onderling is groot.”

Klik op CVV Zwervers voor de laatste artikelen over de club.
Klik op CVV Zwervers voor meer informatie over de club.