FC Eindhoven verrast het hoger geklasseerde Almere City

0
238
Keuken Kampioen Divisie Play Offs

FC Eindhoven heeft iedereen verrast door de eerste wedstrijd van de promotie/degradatie play-offs tegen Almere City te winnen. Met een doelpunt van Dyon Dorenbosch wist FC Eindhoven de hoogst geklasseerde club uit de Keuken Kampioen Divisie te verslaan en zo voor een verrassing te zorgen in de nacompetitie.

In het sfeervolle Jan Louwers Stadion stonden de nummer acht FC Eindhoven en de nummer drie Almere City tegenover elkaar. Het was algemeen bekend dat Almere City het momentum aan zijn zijde had. Ze hadden slechts één van de laatste tien wedstrijden verloren. Daarom gingen ze dan ook als grote favoriet de eerste play-off wedstrijd in.

In de eerste helft was het balbezit weliswaar in het voordeel van Almere City. Echter creëerden beide teams maar weinig gevaarlijke kansen. Het was een aftastende wedstrijd met weinig opwinding. Een opvallend moment was het uitvallen van Eindhoven-doelman Nigel Betrams net na rust. Naar verluidt met een kaakbreuk, na een botsing.

Vervolgens kreeg de invallende doelman Jort Borgmans direct de kans om zich te bewijzen. Pascu schoot van dichtbij een voorzet binnen, maar de twintigjarige doelman wist zijn team op de been te houden met een fantastische reflex. Deze redding werd een kwartier voor tijd nog waardevoller toen FC Eindhoven de voorsprong pakte. Evan Rottier werd aangespeeld op de rechterflank, gaf een voorzet richting het doel en Dorenbosch kopte de bal achter Nordin Bakker: 1-0.

De returnwedstrijd vindt aanstaande vrijdag om 20.00 uur plaats in Almere, waar de definitieve beslissing zal vallen. Daarnaast zal de winnaar van het tweeluik het opnemen tegen VVV-Venlo of Willem II, die op dinsdag en zaterdag tegenover elkaar staan. Bovendien kunnen FC Eindhoven en Almere City in een mogelijke finale van de play-offs het opnemen tegen FC Emmen, NAC of MVV.