Harold Bouwens: ”We hebben een stevig voetbalfundament gelegd bij RFC”

0
324
harold-bouwens-rfc

Harold Bouwens is bij RFC actief als bestuurslid voetbalzaken. De oud-speler van de club richt zich samen met andere vrijwilligers onder meer op prestatie, plezier en het jeugdvoetbalplan. Bouwens heeft concrete ideeën om de jeugd te blijven binden. “We zijn de laatste jaren goed bezig geweest, hebben een stevig voetbalfundament gelegd.”

Bouwens laat er geen misverstand over bestaan: “We hebben bij RFC een duidelijke missie en visie. Bij ons staat het opleiden van jeugdspelers en jeugdtrainers centraal.” RFC houdt zich veel bezig met de groei van de spelers. “Ontwikkeling gaat bij ons boven prestatie, voor ieder lid. Natuurlijk willen we herkenbaar en attractief voetbal spelen, maar het belangrijkste is plezier. Ieder voetbaltalent krijgt bij ons op een passende plek de kans om te genieten van het spel.”

“We zijn de laatste jaren goed bezig geweest, hebben een stevig voetbalfundament gelegd. RFC is een prestatievereniging, maar iedereen moet op zijn eigen niveau kunnen spelen. Plezier staat centraal.” Als bestuurslid voetbalzaken merkt hij dat de nieuwe werkwijze, die RFC de laatste jaren hanteert, aanslaat. “We zijn gericht op een goede, stabiele organisatie. Onze plannen moeten uiteindelijk leiden tot rust binnen de vereniging. Het is ons doel om ergens naartoe te groeien als vereniging.”

Wat dat is? Dat RFC, een club uit Raamsdonksveer die is ontstaan na een fusie tussen VV Good Luck en Veerse Boys, voor spelers een plek is waar zij graag komen. “We willen warmte binnen de vereniging creëren”, vertelt Bouwens. “Of je nu in een prestatieteam, opleidingsteam of recreatief team speelt, ieder lid is even belangrijk in een vereniging. Zij zijn de pilaren binnen onze club. Het is aan ons de taak dat iedereen op zijn of haar eigen manier een balletje te trappen. Dat hebben we ons ten doel gesteld, ook door voetbal op de vrijdag, zaterdag én zondag te faciliteren.”

Maar natuurlijk is RFC, waar de eerste elftallen van de zaterdag- en zondagtak sinds dit seizoen zijn samengevoegd, ook ambitieus. Zowel de mannen als de vrouwen presteren momenteel uitstekend en zijn op koers voor promotie. “We hopen dat ons mannenteam binnen vijf jaar stabiel in de tweede klasse speelt”, vertelt Bouwens over de huidige vierdeklasser. “En ons vrouwenteam moet op termijn een stabiele derdeklasser worden. Dat zijn ambitieuze plannen en daar zijn we nog lang niet, maar het is goed om iets te hebben om naartoe te werken.”

Bouwens, die hoopt dat de huidige plannen tot een groei van het ledenaantal gaat leiden, wil die prestaties bereiken met de eigen jeugd. Het zou het perfecte bewijs zijn van dat het jeugdvoetbalplan werkt. “Dat is zeker een belangrijk aandachtspunt voor ons. Het zou mooi zijn als onze eerste teams zo veel mogelijk uit eigen jeugd bestaat. Dat is nu al het geval en dat is heel mooi om te zien. Sowieso genieten we van hoe we er nu voor staan. Als je kijkt hoe snel de zaterdag en zondag elkaar hebben omarmd, dat is geweldig. Natuurlijk gaan er soms ook dingen fout, die zaken proberen we zo goed mogelijk aan te pakken. Maar succes verbindt, dat bewijzen we. Daar mogen we best een beetje trots op zijn.”

Klik op RFC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RFC voor meer informatie over de club.